PERSBERICHT: Start-up Eduvik lanceert tijdens examenperiode online bijlesfilmpjes

EHBO voor blokkende studenten

Vlaams Brabant - Je bent volop aan het studeren en je zit plots helemaal vast met dat ingewikkelde wiskundevraagstuk. Je blokkende medestudenten kan en wil je nu niet lastigvallen. Voor bijlessen – als je die al kon betalen – is het helaas te laat. Herkenbaar? Geen paniek: de Belgische start-up Eduvik plaats tijdens de examenperiode gratis tientallen bijlesfilmpjes online. Zowel voor studenten aan universiteiten en hogescholen als voor scholieren in de middelbare school.

Honderdduizenden jongeren zitten volopin de blok- en examenperiode. Om die studenten en scholieren een duwtje in de rug te geven, lanceert Eduvik – het grootste bijlesplatform van het land – een reeks online bijlesfilmpjes. Die zijn gratis te bekijken. De korte, heldere filmpjes focussen vooral op wiskundevraagstukken, en gaan van ‘veel gemaakte fouten bij (a+b)²’ tot de ‘integraal van tan²x’ of de ‘discriminant’. Studenten kunnen ook zelf vragen opsturen, die de bollebozen bij Eduvik dan oplossen in een kort en helder filmpje.

“Je kan de filmpjes beschouwen als geheugensteuntjes die studenten het noodzakelijke duwtje in de rug geven”, legt Eduvik-oprichter Pieter Minnebo uit. “Soms zit je bij het studeren een half uur lang je hersenen te breken op één oefening of één begrip. Onze filmpjes doen je euro vallen. Twee of drie minuten naar onze website of naar YouTube surfen, en je kan er weer tegenaan.”

Grootste bijlesplatform van België

start-up Eduvik zet meer dan 2.000 bijlesleraren in om in heel België aan bijna 1.500 studenten en scholieren bijles te geven. De lesgevers zijn zowel leerkrachten als laatstejaarsstudenten die een centje willen bijverdienen (onbelast, want Eduvik is een erkend deelplatform). Ze worden allemaal grondig gescreend door de regioverantwoordelijken, die voor elke studenten de perfecte match zoeken.

De gratis filmpjes zijn een aanvulling op de individuele bijlessen, legt Pieter Minnebo uit. “We plaatsen voortdurend filmpjes bij, op vraag van studenten en op eigen initiatief. De filmpjes blijven ook na de examens online staan. Op die manier bouwen we aan een bibliotheek van bijlesfilmpjes, met antwoorden op veel voorkomende vragen.”

“Niet elke student heeft bijlessen nodig. Zeker in deze periode, die voor elke student een race tegen de klok is, volstaat de korte uitleg die we in de filmpjes geven. Zo maken we bijlessen ook toegankelijk voor die groep studenten die er niet de financiële middelen voor heeft.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu