PERSUITNODIGING: FTI Express Gent-Antwerpen trekt Flanders Technology & Innovation op gang

Beste journalist,

Op 13 juni wordt 'Flanders Technology & Innovation' naar het grote publiek op gang getrokken met de 'FTI Express' die zal rijden tussen Gent en Antwerpen. Aan boord van deze innovatietrein: minister-president van de Vlaamse Regering Jan Jambon, Vlaams minister van Innovatie Jo Brouns, 150 CEO's, ondernemers en geïnteresseerde jongeren.

We nodigen u van harte uit op de FTI Express Gent-Antwerpen, waar u het gesprek kan aangaan met de ministers, ondernemers en CEO’s. Onder meer Stijn Bijnens (Cegeka), Chris Peeters (Elia), Katrien Marent (Imec), Werner Verbiest (Janssen Pharmaceutica) en Frederik Loeckx (Flux50) reizen mee.

Het nieuws van de dag?

Op 13 juni maakt de FTI Express Gent-Antwerpen, de ambities van Flanders Technology & Innovation (FTI) zeer concreet. Dé innovatietrein van Vlaanderen brengt symbolisch ondernemers, CEO’s, partners en ministers naar een volgend innovatielevel. 

Ook inhoudelijk voelen de meereizende ondernemers, start- & scale-ups al tijdens de rit de innovatiewind concreet door Vlaanderen waaien. Aan boord van de FTI Express vinden ze informatie over zes domeinen waarop Flanders Technology & Innovation en de organiserende partners focussen: Data Tech, Health Tech, Entertainment Tech, Energy Tech, Mobility en Flanders Next Academy. Ze ontdekken in de verschillende wagons ook wat de verschillende regio's en partners in petto hebben.

Daarenboven krijgen ze de gelegenheid om contacten aan te knopen met gevestigde ondernemers en CEO’s. Ze wisselen tijdens de reis van gedachten, presenteren hun ideeën en creëren zo nieuwe inzichten en opportuniteiten. De treincoupés worden ingekleed door de vijf steden (Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk en Leuven) die in maart 2024 deel uitmaken van een grootschalig FTI-innovatie- en inspiratiefestival (zie verder).

Op het einde van de treinreis zal minister-president Jambon de ambitie van FTI verder onderstrepen tijdens een persmoment in de stationshal van Antwerpen-Centraal. Daar worden meteen de grotere plannen van FTI uit de doeken gedaan, waarna het aftellen is naar maart 2024. De festivalkalender wordt alvast onthuld.

Jan Jambon, Minister-president van de Vlaamse Regering: “De FTI Express creëert een momentum dat onze bedrijven en ondernemers zal motiveren om te participeren in het FTI-verhaal. Het vormt een hefboom naar de vele initiatieven in maart ‘24 en Open Technologie- & Innovatiedag waarop bedrijven zich extra in de kijker zetten. Vlaamse organisaties en partners ontdekken hoe ze kunnen bijdragen om het verhaal inhoudelijk te versterken. Technologieliefhebbers motiveren we om op te treden als ‘ambassadeur’ van het FTI-verhaal. Zo houden we Vlaanderen in het koppeloton van de technologische vernieuwing en versterken we het geloof in eigen kunnen via technologie en innovatie.”
Jo Brouns, Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw: “Met Flanders Technology & Innovation (FTI) bouwen we bruggen tussen mensen en kennis op onze eigen, Vlaamse manier. Door dingen te doén in plaats van erover te praten. Door te experimenteren en koppig te blijven proberen. Altijd met een duidelijk maatschappelijk doel voor ogen, zoals bijvoorbeeld een duurzame economie en samenleving. FTI is een wervend maatschappelijk project dat de Vlaming bekend wil maken met de excellente toepassingen die hier worden ontwikkeld, om zo ook jongeren warm te maken voor STEM-richtingen. De innovatieve oplossingen van morgen, moeten immers van hen komen.”

Hoe stappen journalisten aan boord? 

Stap als journalist mee op de FTI Express. In deze uitnodiging las u wat u mag verwachten. Spreek naast het officiële programma met bekende CEO’s en ondernemers. Ontdek hun verhalen en innovaties.

Bevestig je aanwezigheid aan Anne-Sophie Jonkers: anne-sophie@manley.eu

Praktisch: 

  • 13 juni 2023, van 9.30 uur tot 14.30 uur 
  • Locatie: Station Gent St Pieters
  • Vertrek FTI Express naar Antwerpen om 10.35 uur stipt, minister-president van de Vlaamse Regering, Jan Jambon, en Vlaams minister van Innovatie, Jo Brouns, geven het fluitsignaal om op te stappen.
  • Groepsfoto met alle ondernemers, partners en ministers op het perron bij aankomst in Antwerpen
  • Persconferentie en fotomoment in hal Antwerpen-Centraal om 11.45 uur met minister-president Jan Jambon, de FTI Festivaldirecteur en FTI-partners And&, Hangar K, SuperNova, Wintercircus en G-Stic
  • Walking lunch om 12.30 uur 
  • Vertrek FTI Express naar Gent om 13.30 uur 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu