PERSUITNODIGING rondetafel: Hoe de succesratio van circulaire startups in België verhogen?

Start it @KBC, Vlaanderen Circulair en VITO bundelen de krachten om circulair ondernemerschap bij start-ups te ondersteunen. Want er dient door de verschillende actoren in België nog heel wat werk verricht te worden om onze economie meer circulair te krijgen. Start-ups spelen daarin een cruciale rol door hun innovatiekracht. 

Uit onze bevraging bij +100 circulaire start-ups kwamen enkele opvallende trends naar boven. Zo blijken veruit de meeste respondenten het moeilijker (54%) tot veel moeilijker (15%) te vinden om een rendabel circulair business model uit te bouwen. Vrouwen kaarten vaker de hoge initiële investeringkosten aan als drempel (48% versus 24%). En subsidies (68%) en fiscale maatregelen (63%) zijn de beste manieren om de kansen op succesvol circulair ondernemen te te verhogen, vinden de bevraagde ondernemers.

Hoog tijd om de resultaten én een aantal stellingen voor te leggen aan ons expertenpanel van beleidsmakers, corporates en start-ups:

 • "Consumenten zijn nog niet klaar om circulair te kopen."
 • "Circulaire economie biedt kansen voor Europa."
 • "De Belgische wetgeving is vandaag het grootste obstakel voor circulaire start-ups."

Met deze rondetafel willen we nieuwe inzichten bieden aan beleidsmakers, bedrijven, vakorganisaties, investeerders, burgers, ... om zo te helpen de slaagkansen van circulaire start-ups te vergroten.

VITO, Vlaanderen Circulair en Start it @KBC nodigen u van harte uit op dit debat, gemodereerd door Francesca Vanthielen.

Programma

 • 09u30 ​ Welkom
 • 10u00 ​
  • Intro door Lode Uytterschaut, founder en CEO Start it @KBC & Start it X
  • Panelgesprek met:
 • 11u30 ​ Q&A, met vragen vanuit het publiek
 • 12u00 Interviews/foto’s
 • 13u00 Einde 

Praktisch

Woensdag 4 mei 2022, van 09u30 tot 13u00
Plein Publiek, Zonnestroomstraat 2A, 2020 Antwerpen
Drank en een brunchbuffet zijn voorzien.

Bent u er graag bij? En wenst u een van de gastsprekers te interviewen na het debat? Dan vragen wij u vriendelijk uw aanwezigheid te bevestigen.


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu