PERSUITNODIGING: Wie worden de Belgische vijftig vrouwelijke rolmodellen in tech 2022?

6 oktober 2022, 8u tot 10u30 - Zaventem

Beste journalist,

InspiringFifty Belgium, die streeft naar meer vrouwen in managementposities in de technologiesector, ging voor de tweede keer op zoek naar de vijftig meest in het oog springende vrouwen in tech in België. De non-profitorganisatie wil diversiteit in Belgische tech bedrijven stimuleren door vrouwen zichtbaarder te maken en stereotypen te doorbreken.

Maar liefst 173 CEO’s, founders, CTO’s en CIO’s werden de afgelopen maanden genomineerd door collega’s, vrienden en familieleden. Het elfkoppig juryteam, waaronder Françoise Chombar (Melexis), Marion Debruyne (Vlerick Business School) en Loubna Azghoud (BeCentral), selecteerde daaruit vijftig nieuwe rolmodellen in tech.

Elke Kraemer, oprichter van InspiringFifty Belgium: “Vrouwen in tech zijn er. Dat is een feit. Met InspiringFifty helpen we enkel om hen zichtbaar te maken. De inzendingen stroomden binnen uit tal van sectoren: de ICT-sector, start-ups met oplossingen in artificiële intelligentie, maar ook uit banking, bio- en medtech, farma, de producerende industrie, marketing, de publieke sector en het onderwijs. We moeten stoppen ‘tech’ als een vak apart te zien. Net zoals lezen zijn het skills die al in het basisonderwijs thuishoren.”
Elke Kraemer, oprichter van InspiringFifty Belgium
Elke Kraemer, oprichter van InspiringFifty Belgium

InspiringFifty Belgium nodigt u van harte uit op de feestelijke award-uitreiking waarbij ​ de finalisten van 2022 zullen worden bekend gemaakt. ​

Programma

8u00 ​ ​ ​ ​ ​ ​ Welkom & ontbijt

8u30 ​ ​ ​ ​ ​ ​ Keynote ‘Inclusion starts with I’ door Lou-Salomé Cohen, Manager Deloitte ​ Human Capital

9u00 ​ ​ ​ ​ ​ ​ Panelgesprek ‘Het belang van representatie en rolmodellen’, gemodereerd door Rein Meirte, Founder Clusity, met:

  • Ann Caluwaerts, EVP People, Brand & Corporate Affairs, Telenet
  • Françoise Chombar, Chairwoman and co-founder Melexis
  • Miranda Moussa, EMEA Emerging Markets Regulatory Project Manager bij Janssen Pharmaceutica (Johnson & Johnson) & ambassadeur van Da’s Geniaal / C’est Génial
  • Sana Sellami, Strategy & Inclusion expert bij Untitled Workers Club & Gastprofessor bij Thomas More Mechelen

09u30 ​ ​ ​ ​ ​ ​ Award uitreiking door Pascale Van Damme (Vice President EMEA, VMware), ​ Saskia Van Uffelen (Digital Champion Belgium) en Elke Kraemer (Inspiring Fifty Belgium, Founder Clusity) ​

09u45 ​ ​ ​ ​ ​ ​ Fotomoment

10u00 ​ ​ ​ ​ ​ ​ Networking & ontbijt - gelegenheid voor interviews

10u30 ​ ​ ​ ​ ​ Einde

Praktisch

Datum: 6 oktober 2022

Locatie: Microsoft Belgium - Luchthaven Nationaal 1k, 1930 Zaventem 

  • Het treinstation Brussel Airport-Zaventem bevindt zich op een wandelafstand van 10 minuten van Microsoft Belgium.
  • Parkeren is mogelijk nabij de luchthaven, op de parkings P1, P2 en P3. We vragen u vriendelijk om uw ticket bij vertrek te valideren aan de lobby van Microsoft Belgium.

Bent u er graag bij? Alvast hartelijk dank om uw aanwezigheid dan te bevestigen via ​ anne-sophie@manley.eu.

Tot dan!

InspiringFifty Belgium
Elke Kraemer


Over InspiringFifty Belgium

InspiringFifty Belgium wil inspirerende vrouwen in de Belgische tech industrie zichtbaarheid en erkenning geven. Dit doet de organisatie door elke twee jaar een lijst bekend te maken met de 50 meest inspirerende Belgische tech vrouwen van het moment. InspiringFifty biedt vrouwen ook een netwerk van gelijkgestemden, organiseert opleidingen en neemt initiatieven om het aantal vrouwen in tech te doen toenemen. Daarvoor werkt de organisatie samen met o.a. Agoria, VUB en ULB. Bedrijven kunnen er ook terecht voor advies bij hun zoektocht naar geschikte vrouwelijke kandidaten voor C-level posities. Het netwerk is in 2019 naar bestaand model opgericht door Elke Kraemer, oprichter Clusity binnen De Cronos Groep, en tech ondernemer en investeerder Joëlle Frijters. InspiringFifty maakt deel uit van het netwerk van EQL:HER, dat wereldwijd ondernemers, CEO’s en thought leaders samenbrengt om discussie en samenwerking op gang te brengen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu