PR agency Content Cats lanceert Video Strategy & Production Unit

Antwerpen. PR agency Content Cats lanceert vandaag haar gloednieuwe Video Strategy & Production Unit. Met de creatie van videocontent zal het bureau de strategische PR-campagnes van haar klanten ondersteunen. Maar de videocel opereert ook zelfstandig voor bedrijven die strategisch onderbouwde, kwalitatieve videocontent willen creëren.

Saar Dietvorst, Managing Director Content Cats: “Ons DNA als PR agency ligt in relevantie, in nieuwswaardige storytelling. Die lijn van sterke content en het bewaken van strategische boodschappen trekken we door in de videocontent die we maken voor onze klanten. Net zoals we nooit iemand ‘zomaar’ in de media brengen, gaan we ook niet ‘zomaar’ een filmpje maken. We vertrekken altijd vanuit de doelstellingen en key messages van onze klant. Onze videocontent en PR is er altijd op gericht om die doelen strategisch te verwezenlijken.”

Zo’n 80% van het verkeer op sociale media, gebeurt vandaag via video. Ook de traditionele media zijn vragende partij, want "TV" betekent vandaag voor de gemiddelde Belg "videocontent", zowel via nieuwssites als sociale media (Bron: Digitale Barometer 2018).

De betrokkenheid bij video blijkt ook langer en intenser: 95% van een boodschap blijft hangen na het bekijken van een video (Social Media Week). De kans om een klant te behouden, ligt 35% hoger bij gepersonaliseerde video's (Hubspot). En 94% geeft aan een product of dienst beter te begrijpen na het zien van een video (Wyzowl).

Combinatie van strategische inhoud, productie en social media begeleiding

Saar Dietvorst, Managing Director Content Cats: “We zetten als PR agency al langer in op video. In het verleden stuurden we - op vraag van de klant - het productiehuis dan aan op vlak van messaging en tone of voice. Maar dankzij onze eigen strategische video-unit kunnen we nu met Content Cats meer, sneller en aan competitieve prijzen kwalitatieve video’s maken voor onze klanten.”

Stephan Dugardyn, Video Strategist bij Content Cats, is gepassioneerd door video en social strategy en leerde de kneepjes van het vak o.a. bij Redbull: "Er is vandaag veel vraag naar film, maar zeer weinig productiehuizen leveren kwaliteit op inhoudelijk vlak. Te vaak moet je als bedrijf een derde partij inschakelen die je dan ook nog eens extra moet betalen. Daarin onderscheiden we ons met Content Cats: we vertalen strategische content en PR naar inhoudelijk boeiende, strategische video's, volgens de regels van de filmkunst. We begeleiden onze klanten bovendien in hoe ze die videocontent optimaal kunnen inzetten op hun verschillende communicatiekanalen, om nog meer conversie te genereren. Die combinatie van strategische inhoud, professionele producties en social media begeleiding is onze grote sterkte."

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu