Ravago realiseert gezonde prestatie in 2023 ondanks wisselvallige markt

Luxemburg - Ravago, een toonaangevende wereldwijde distributeur en recycler van polymeren, blikt terug op een uitdagend 2023. Ondanks de grillige marktcondities met dalende grondstofprijzen en stijgende kosten, slaagde het bedrijf erin een gezonde prestatie neer te zetten.

Volumegroei en winstdaling

De verkoopvolumes stegen met 16,7%, gedreven door zowel organische als anorganische groei. De winst lag in 2023 lager dan in 2022, wat te wijten is aan de normalisatie van de markt na de uitzonderlijke periode tijdens de coronapandemie. De focus op efficiëntie, klantgerichte service en een doordacht voorraadbeheer beperkte de impact van de dalende prijzen.

Investeren in toekomst en duurzaamheid

Ravago herinvesteert de winst consequent in de groei van het bedrijf. In de Verenigde Staten zette Ravago een joint venture op met Republic Services, een van de grootste Amerikaanse afvalophalers. De joint venture Blue Polymers LLC richt zich op de recyclage van post-consumer plastic afval en de productie van hoogwaardige kunststoffen. Ravago bouwt hiervoor vier geavanceerde fabrieken in de VS, een unicum dat Ravago’s groei-ambities en -traject onderstreept.

Daarnaast versterkt Ravago haar positie op de markt door gerichte acquisities. De succesvolle integratie van Emeraude verstevigt de positie in het Midden-Oosten en Afrika. De overnames van M.Holland en Kimteks breiden de marktpositie en het productaanbod uit, respectievelijk in Noord-Amerika en Turkije.

Ravago zet zijn visie op de circulaire economie kracht bij door zijn recyclagecapaciteit fors uit te breiden. Het bedrijf streeft naar een significante reductie van de eigen CO2-voetafdruk en investeert in hernieuwbare energiebronnen, energie-efficiëntiemaatregelen en de ontwikkeling van duurzame producten.

Erkenning voor duurzame ambities

De aanpak van Ravago op het vlak van duurzaamheid wordt erkend door banken, die bepaalde leningen enkel toekennen indien voldaan wordt aan strenge duurzaamheidsnormen. Deze normen sluiten perfect aan bij de drie pijlers van Ravago's duurzaamheidsstrategie: focus op duurzame oplossingen en producten (waaronder recyclaat), op een verantwoorde manier bedrijfsvoeren en produceren (met lage emissies), en bijzondere aandacht schenken aan de werknemerstevredenheid en zorg dragen voor de gemeenschap.

 

De geconsolideerde jaarcijfers 2023 vindt u via deze link.


Over Ravago ​
Sinds de oprichting in 1961 door Raf Van Gorp is Ravago uitgegroeid tot een wereldwijd distributeur, logistiek dienstverlener en fabrikant van polymeren, chemicaliën en bouwmaterialen. Ravago's ​ eerste activiteit was het recycleren en verkopen van industrieel afval. We hebben dit duurzaam DNA verder geïntegreerd in de organisatie, tot in onze kernwaarden toe: mensgerichtheid, professionalisme, ondernemerschap en nederigheid. Voor meer informatie, ga naar
www.ravago.com

saar dietvorst

saar dietvorst

press contact

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu