Sizable is ‘Belgium’s Most Promising Start-up, selected by the crowd’

  • Jong bedrijf wint Award met idee voor "onzichtbare" onderhemden
  • Eerste prijs t.w.v. ruim € 30.000

De circa 1.000 bezoekers van de 3e Entrepreneurial Summit verkiezen het jonge bedrijf Sizable tot ‘Belgium’s Most Promising Start-up, Selected by the Crowd’. Een prestigieuze award, die de Brusselse start-up niet alleen een mooi prijzenpakket oplevert, maar ook veel aandacht van potentiële investeerders en crowdfunders. 

De bezoekers van de Entrepreneurial Summit ontvingen elk een bedrag van 10.000 “Boleuro’s”. Hiermee konden zij fictieve aandelen kopen van de 42 start-up-finalisten. De onderneming die de meeste investeerders achter zich kon scharen, ging met de award naar huis.

De winnaars
De winnaar van de felbegeerde award is Sizable, opgericht door Kevin Verbesselt, Ysaure Custers en Laurent Droubaix. Zij wisten de crowd te overtuigen met hun idee voor "onzichtbare" onderhemden, vervaardigd uit bamboe viscose en organisch katoen. 

De tweede finalist is Nohau, een innovatieve selectietool. Kodibox, een start-up die milieuvriendelijke verhuisboxen verhuurt, komt op de derde plaats. De vierde en vijfde plaats gingen naar de start-ups Fit 20 en Guidy2Property.

De prijzenpot
Winnaar Sizable mag samen met de Award een mooi prijzenpakket in ontvangst nemen: een cheque van € 10.000, een co-working plaats bij Start it @kbc, een gratis crowdfundingcampagne op het Bolero-platform, een boekenpakket van Die Keure, 5 dagen consulting door Deloitte, een gratis standplaats op Finance Avenue en een Telenet Business Fluo Business Starter pakket. Ook de vier andere winnaars ontvangen een mooie prijzenpot

De kneepjes van het investeren
Met de Entrepreneurial Summit wil KBC jonge ondernemers kansen geven om hun bedrijf op te starten. Daarnaast wil het potentiële investeerders de knepen van het investeren in start-ups bijbrengen, door de ervaringen van risicokapitaalverstrekkers te delen. Zo kunnen talentvolle ondernemers en de broodnodige investeerders met elkaar in contact komen.

Meer dan 100 start-ups stelden zich kandidaat voor de Entrepreneurial Summit. En meer dan 1.000 geïnteresseerden schreven zich in voor het evenement.

De stemmen voor de Award ‘Belgium’s Most Promising Start-up, selected by the crowd’ werden uitgebracht via een unieke Blockchain-applicatie. KBC is een van de eersten om deze nieuwe beloftevolle technologie in te zetten.

////////

Perscontact
Wenst u meer informatie en/of een interview met de winnende start-ups? Neem dan contact op met:

////////

De Entrepreneurial Summit is een organisatie van Bolero Crowdfunding, Start it @kbc en KBC in samenwerking met Citycubes, Deloitte, die Keure, iMinds, Kunstmaan, Leuven Mindgate, Microsoft Innovation Center, Museum Leuven, SBB, Startups.be, Surf Studio, Telenet Kickstart en Unizo.

Over KBC Bolero Crowdfunding
KBC was de eerste bank en online broker ter wereld die zelf met een crowdfunding-initiatief startte. KBC brengt ondernemend België en investerend België zo goed mogelijk met elkaar in contact om zo bij te dragen tot meer innovatie en ondernemerschap. In 2013 startte KBC, samen met een aantal partners (Accenture, FlandersDC, Citylife, Cronos, iMinds, Mobile Vikings, Telenet Kickstart en lokale academische partners) als eerste met een eigen incubator, Start it @kbc, die ondertussen meer dan 430 start-ups begeleidt. De KBC Securities Entrepreneurial Summit is een ontmoetingsplaats voor  KBC investeerders en ondernemers.

Saar Dietvorst

Persverantwoordelijke, Content Cats

Ellen Lemaire

Business Developer, Bolero Crowdfunding

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu