Snelgroeiend reisplatform Live the World neemt concurrent itinari over

Overname brengt stevige schaalvergroting en nieuwe partnership opportuniteiten met zich mee

Antwerpen, 2 november 2022 - Het Belgische platform Live the World, dat mensen inspireert en informeert over unieke reizen en ervaringen, kondigt de overname van concurrent itinari aan. Het geeft zijn gebruikers hiermee toegang tot meer dan 5.000 reisverhalen en tips van lokale bewoners in maar liefst 65 landen. Live the World bereikt door de overname meer dan 5 miljoen reizigers wereldwijd. Om zijn technologie verder te ontwikkelen en groeiplannen te realiseren bereidt de start-up een nieuwe kapitaalronde voor.

Op de interactieve online wereldkaart van Live the World vind je duizenden avontuurlijke wandelingen, boeiende citytrips en andere activiteiten terug. Je kan ze opslaan voor later of meteen boeken en zo je eigen reis uitstippelen. De startup, die begeleidt wordt door Start it @KBC, neemt nu itinari, goed voor zo’n 5 miljoen bezoekers per jaar, over. Door zijn gebruiksvriendelijke interface te koppelen aan de authentieke verhalen van itinari, wil Live the World hét platform worden voor mensen wereldwijd op zoek naar authentieke reiservaringen. 

Joris Vanherp, CEO Live the World: “Met deze overname realiseren we een enorme schaalvergroting en kunnen we onze gebruikers een veel groter aanbod aan unieke ervaringen bieden. Het laat ons toe grote stappen te zetten op vlak van technologie en betere partnerships af te sluiten met reisbedrijven. We zijn dan ook erg enthousiast dat we onze visie nu samen verder kunnen realiseren.”
Joris Vanherp, founder & CEO Live the World
Joris Vanherp, founder & CEO Live the World
Nicolas Casula, oprichter van itinari, blijft aan boord als adviseur van Live the World: “De synergie tussen beide bedrijven was vanzelfsprekend vanwege ons gemeenschappelijk doel: reizigers wereldwijd bedienen met authentieke, inspirerende inhoud. De content van itinari zal als een hefboom werken voor Live the Worlds ambitie om elke lezer te matchen met de ideale reis. Als adviseur help ik het bedrijf graag verder op zijn pad naar wereldwijde expansie.”
Nicolas Casula, oprichter van itinari
Nicolas Casula, oprichter van itinari

Win-win voor toeristen en bedrijven

Volgens onderzoek van Booking.com wil 68% van de reizigers authentieke ervaringen hebben die representatief zijn voor de lokale cultuur. Amadeus 2022 Travel Trends wijst bovendien op een toename van het aantal zoekopdrachten naar 'epische bestemmingen en ervaringen’. Joris Vanherp: “Mensen zijn duidelijk op zoek naar alternatieven voor de drukke toeristische attracties. Het zijn locals die daar de beste tips over kunnen geven. Wij maken het makkelijk voor mensen om die info te vinden.”

Live the World is ook een efficiënte marketing-tool voor bedrijven in de toeristische sector. Reisbureaus, hotels en toeristische organisaties kunnen hun diensten gericht aanbieden aan de juiste doelgroepen. De Artificiële Intelligentie van het platform zorgt voor tien keer meer succesvolle matches tussen reiziger en aanbieder.

Als gevolg van de transactie worden Seeder Fund, 4Ventures en Sambrinvest nieuwe aandeelhouders van Live the World. 

Pierre-François Hellebuyck, VC bij Seeder fund: “Door het integreren van de technologie en verhalen van itinari.com is Live The World perfect gepositioneerd om een leidende rol te spelen in de reissector. Als een vroege investeerder zijn we enthousiast om deze ambitie te blijven ondersteunen in de rol van aandeelhouder van Live the World.”
Pierre-François Hellebuyck, VC bij Seeder fund
Pierre-François Hellebuyck, VC bij Seeder fund

Groeiplannen

Live the World is wereldwijd actief en telt de meeste gebruikers in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Benelux. De Belgische startup, opgericht in 2020, verviervoudigde in 2022 zijn bezoekersaantal en wil dit verder laten groeien naar 10 miljoen tegen 2025. Daarnaast wil Live the World zijn aanbevelingen nog beter gaan personaliseren op basis van artificiële intelligentie. Om die ambities te verwezenlijken bereidt Live the World een nieuwe kapitaalronde voor. Eerder investeerden enkele fondsen, business angels en Vlaio al 1,5 miljoen euro in beide bedrijven.


Facts & figures Live the World

 • 7 medewerkers
 • 1,5 miljoen euro geïnvesteerd
 • 3 miljoen unieke bezoekers in 2021, 5 miljoen unieke bezoekers verwacht dit jaar, allemaal organisch
 • functionaliteiten:
  • 5000+ authentieke reisverhalen, geschreven door locals
  • Interactieve kaart met 1000+ activiteiten
  • Mogelijkheid om activiteiten op te slaan, en zo je reis te plannen
  • Interactieve meerdaagse routes (“itineraries”)
  • Niet nodig om een app te installeren, volledig beschikbaar in de browser
 • geplande functionaliteiten
  • Personaliseren van meerdaagse routes
  • Matching van gebruiker met hotels en tours op basis van artificiële intelligentie
  • Integratie van de verhalen van itinari.com op de kaart van livetheworld.com

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu