Start it @KBC strijkt tijdelijk neer in Oostende en wordt Start it @KBSea

Ontdek de pop-up co-working space en het incubatorprogramma van 23 tem 25/8

Oostende  – Enkele maanden na de BBNY trip, waarbij Start it @kbc met een aantal veelbelovende Belgische start-ups de New Yorkse pitchcultuur verkende, gaat Start it opnieuw op verplaatsing. Van 23 tot 25 augustus strijkt ’s lands krachtigste start-up incubator neer met een pop-up in de lounge van Kursaal Oostende, waar tientallen startende ondernemers zichzelf en elkaar zullen versterken en inspireren, met het oog op toekomstig bedrijfssucces.

Naast een publiek van geïnteresseerde toekomstige klanten en investeerders, staan er voor de start-ups in Oostende ontmoetingen en coachingsessies met een aantal klinkende namen op het programma. Onder andere IT- en durfkapitaalspecialist Frank Maene, professionele storyteller Justine Harcourt de Tourville, en Koen Schrever van KBC Securities staan garant voor een aantrekkelijk programma.

Storytelling day op 23/8
De BBNY trip leerde dat Belgische start-ups nog heel wat stappen kunnen zetten in het pitchen van hun ondernemersverhaal. Professionele storyteller Justine Harcourt de Tourville, die start-up FLAVR naar de overwinning coachte op de fast pitching competition van SXSW in Austin (VS), helpt start-ups tijdens een 2 uur durende workshop hun business pitch aan te scherpen. Aan de hand van een praktisch framework en leerrijke tips vertellen de start-ups in geen tijd een helder, vlot en impactvol verhaal. 's Avonds nemen zo'n 20 start-ups het tegen elkaar op tijdens een voetbaltornooi.

Investor Day op 24/8
Kapitaal aantrekken blijft een van de grootste uitdagingen voor startende ondernemingen. Start it mentoren Frank Maene en Kimball Felix delen hun ervaringen met betrekking tot het ophalen van investeringen. En Koen Schrever van KBC Securities stelt het KBC Start it Fund voor, een Venture Capital fonds waaruit starters van Start it kapitaal kunnen ophalen. Al meer dan 170 starters komen luisteren!

Sales Day op 25/8
The proof is in the pudding. Onder dat motto lanceert Start it @KBC het unieke programma ‘Buy from Start-ups’. Jetair, Flyer.be en de stad Oostende komen ter plaatse en gaan concrete aan- en verkoopgesprekken aan met de deelnemende start-ups.

Doorlopend is er een pop-up co-working space voor startende ondernemers, zijn er ontbijtsessies en fietstochten met coaches en mentoren en nodigen de Start it partners de start-ups uit op networking events. Pers, publiek en investeerders kunnen uitgebreid kennismaken met het Belgische start-up landschap.

Praktisch
Start it @KBSea vindt plaats van 23 tot 25 augustus in de lounge van Kursaal Oostende, Kursaal-Westhelling 12, 8400 Oostende.

Programma en inschrijvingen: startit.be/sea

Meer info of bijwonen als journalist? Mail saar@contentcats.be of geef een seintje via +32 468 19 75 07.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu