Start it @KBC verwelkomt 64 nieuwe start-ups en lanceert Mental Well-being Academy

Maar liefst 217 start-ups dienden bij Start it @KBC een aanvraag in om deel uit te maken van het programma. 113 start-ups mochten op 10 oktober effectief komen pitchen. Twee absolute records in het vijfjarig bestaan van Belgiës grootste accelerator! 64 van hen werden gisteren geselecteerd voor de nieuwe lichting en zullen verder begeleid worden op zakelijk én persoonlijk vlak. Start it @KBC lanceert namelijk haar nieuwe Mental Well-being Academy. Dat moet alle founders in de community én alumni mentaal ondersteunen, zodat ze beter gewapend zijn tegen stress en tegenslagen.

Een start-up runnen is niet altijd rozengeur en maneschijn. Daarom lanceerde Start it @KBC gisteren, op Mental Health Day, haar nieuwe mental well-being programma voor founders. Dat moet zorgen voor minder stress en meer ontspanning. “Hard werken is nodig als je een start-up runt. Maar er moet een goede balans zijn met aandacht voor fysieke én mentale gezondheid. We vieren graag mee als start-ups in de spotlight staan, maar willen er ook voor hen zijn als het licht even uitgaat”, vertelt Lode Uytterschaut, founder en CEO van Start it @KBC. 

Start it @KBC helpt start-ups dus niet alleen met sales, pitching, fondsenwerving, marketing en human resources. “Als geëngageerde en ondersteunende community helpen wij founders ook mentaal sterk te (blijven) staan,” zegt Lode Uytterschaut. 

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Met de nieuwe Mental Well-being Academy wil Start it @KBC founders versterken om positieve keuzes te maken voor hun gezondheid en welzijn. De accelerator zal zowel emotionele, fysieke als sociale ondersteuning bieden. Het Start it @KBC-team zal bijvoorbeeld getraind worden om meer oog te hebben voor mentale problemen, zodat ze founders op tijd kunnen doorverwijzen naar gespecialiseerde instanties. 

Onder het motto ‘een gezonde mens in een gezond lichaam’ stimuleert Start it @KBC founders bovendien om deel te nemen aan sportevenementen of yogasessies, maar ook om actief te vergaderen (staand, al wandelend) of mee te doen aan een sleepability challenge. Daarnaast organiseert de accelerator workshops over emotioneel welzijn en extra vrijetijdsactiviteiten in elke hub, om de community hechter te maken. 

64 nieuwe start-ups

Op de pitchday van gisteren zijn 64 start-ups geselecteerd voor de nieuwe lichting. Een kwart van de start-up teams is minstens door één vrouw opgestart. De topsectoren zijn gezondheid, voeding, energie, fintech en mobiliteit. 

De nieuwe founders starten nu met een intensief acceleratieprogramma van drie maanden. Na een positieve beoordeling in de Start it @KBC Boardroom genieten ze nog een jaar lang van advies van ervaren mentoren en experts, diverse workshops en meer dan 1 miljoen euro aan voordelen bij techpartners wereldwijd. Daarnaast kunnen alle start-ups terecht in een van de zes coworkingruimtes van Start it @KBC in Vlaanderen en Brussel, maar ook in Praag, Boedapest, Londen, San Francisco en New York. De Start it @KBC-community telt nu in totaal 760 start-ups. 

De nieuwe start-ups van Start it @KBC zijn: 6Wolves, Abracademy, Add Home, Aeco, AiVidens, Aloa, APerium, Artizan - Solar Coffee, Beef TAKE, Brickbook, BrighterBins, Contract Science, Dare to Date, Davai, decilo, Dils & Mander, DinnerGift BVBA, Ellio, Ethical Intelligence Associates, Limited, GamesLab.ai, Healthy Habits, Hopr, Itpack, JetMinister, Make-up Heartist, Modal, Octave, OTIV, PatientManager, Payflip, Phished, Potowater AG, PROBIBEL (BACIL), Quifactum, QustomDot, René, Renovive, S-Biomedic, SalesNote, Salvus Health, Scaut, Security Service Layer, SeeMe, Segments.ai, ShowBrd, Siply, Smarchy, SnowVision, Spectra, Spixx, Sponso, Tamashi, The Midnight Blue, The eCloud Company, Theo & Brom, Tomorrow., TUUTUUT.com, TwinntAx, Unova, Wojata. 

Enkele nieuwe start-ups uitgelicht: 

  • Artizan - Solar Coffee: start-up die de CO2 uitstoot van de productie van koffie wil reduceren met 25% door te branden op zonne-energie
  • Modal Mobility: bouwt een platform om steden te helpen bij het beheren en samenwerken met aanbieders van deelmobiliteit en bij de analyse van micromobiliteit
  • S-Biomedic: life-science start-up die het onbenutte cosmetische en therapeutische potentieel van het microbioom van de huid onderzoekt (bvb voor acné)
  • Salvus Health: stelt mensen in staat hun gezondheid te controleren via een mobiel platform, met de ondersteuning van apotheken om belangrijke gezondheidsparameters op te volgen
  • TwinnTax: is een app die belastingaangiften invult en optimaliseert. Het geeft persoonlijk advies in realtime en zorgt voor checks bij professionele accountants.

Nathalie Claessens

Content Cats

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu