Start it @KBSEA bombardeert Oostende tot Koningin der Start-ups

Perslancering | 21 augustus, 9u30-12u30 | Kursaal Oostende

PERSUITNODIGING

  • Kick-off: Dragon’s Den met burgemeester, investeerders en toeschouwers als ‘draken’
  • Start it @KBSEA Cup voor winnaar Dragon's Den

De Belgische start-up scene slaat voor de derde keer zijn tenten op aan zee. Start it @KBSEA maakt van Oostende tussen 21 augustus en 23 augustus drie dagen lang – Moneyday, Techday en Salesday – een broeihaard van innovatie en disruptie. Het bomvolle programma trapt af met Start it @KBC’s eigen versie van “De Leeuwenkuil”, waarin niet alleen de burgemeester van Oostende twaalf start-ups het vuur aan de schenen legt, maar ook de toeschouwers hun mening kunnen geven.

Brussel, Antwerpen, Leuven, Gent, Hasselt, Kortrijk,… Het zal er stil zijn tussen 21 en 23 augustus. De hele start-up scene verhuist dan drie dagen lang naar Oostende, voor de derde editie van Start it @KBSEA. “Tijdens Start it @KBSEA doen we wat we altijd doen als accelerator: kruisbestuivingen tot stand brengen tussen start-ups, scale-ups, investeerders, grote bedrijven, en ’s lands beste coaches. Maar nu ook met een vleugje zee en zand”, zegt Start it @KBC-oprichter Lode Uytterschaut.

Start it @KBSEA is opgebouwd rond drie themadagen: Moneyday, Techday en Salesday. Over elk thema kunnen start-ups uit het hele land – ze hoeven geen deel uit te maken van Start it @KBC– inspiratie opdoen bij ervaren ondernemers. Zo staat er een boottocht op het programma waarbij start-ups en investeerders letterlijk samen in zee gaan, vertelt imec je alles over de laatste innovaties op het vlak van artificiële intelligentie en Internet of Things, boost je je ‘social’ volgers tijdens een workshop door Studio Brussel, en ontdek je wat je in dit hoogtechnologische tijdperk nog kan leren van marktkramers.

Zeskoppige draak
Dit jaar trapt Start it @KBSEA af met een nieuwigheid: De Dragon’s Den. Twaalf start-ups leggen hun idee voor aan een zeskoppige draak: de Oostendse burgemeester Johan Vande Lanotte, oprichter van Start it @KBC Lode Uytterschaut en de gerenommeerde investeerders Frank Maene (Volta Ventures), Katrin Geyskens (Capricorn Ventures), Bert Van Wassenhove (The CoFoundry) en Koen Schrevers (KBC Start It Fund). Uniek is dat de start-ups ook een live publiek aan hun kant moeten krijgen. Inzet van deze bijzondere pitchwedstrijd is de Start it @KBSEA Cup.

“Dankzij pitches zoals tijdens de Dragon’s Den leren start-ups zich in de markt zetten en ontdekken waar de valkuilen kunnen liggen. Tegelijkertijd worden gevestigde bedrijven en investeerders aangemoedigd om rekening te houden met start-ups en scale-ups, bij hen te kopen, in hen te investeren. Innovatie en vernieuwing vind je vandaag vooral in de start-up scene. Grote bedrijven moeten zich te vaak focussen op hun kerntaken zodat ze meestal geen tijd en ruimte over hebben om onmiddellijk op de kar van de innovatie te springen. Daar wordt een samenwerking, een kruisbestuiving met innovatieve start-ups dus voor beiden interessant”, aldus burgemeester Johan Vande Lanotte.

“De Dragon’s Den is een belangrijke oefening voor start-ups”, benadrukt Lode Uytterschaut. “Naast betalende klanten kan een eerste investeerder enorm belangrijk zijn voor start-ups om te overleven. We trainen hen daarom in het pitchen, zodat ze sterk in hun schoenen staan wanneer investeerders hen het vuur aan de schenen leggen.”

Koningin der start-ups
Start it @KBSEA is een samenwerking tussen Start it @KBC en de stad Oostende.

“Oostende is de eerste stad in Noord-West-Vlaanderen met een incubator voor innovatieve start-ups, waarin het Economisch Huis investeert. Elk jaar selecteert een jury tien innovatieve bedrijven die een starterspakket krijgen. Het starterspakket heeft een waarde van 20.000 euro en zien we als een rugzak waaruit ze kunnen putten. De inhoud van de rugzak is niet uniform, want elke startend innovatief bedrijf heeft uiteraard andere noden: startkapitaal, kantoorruimte, advies ... De selectie van de start-ups is streng en wordt begeleid door een netwerk van deskundigen via POM West-Vlaanderen, universiteiten en hogescholen”, besluit burgemeester Johan Vande Lanotte.

///////

Noot voor journalisten

U bent van harte welkom op de perslancering van Start it @KBSEA:

21 augustus 2018, 9u30-12u30
Kursaal Oostende (Kurso Feestzaal, 2e verdieping)
Kursaal-Westhelling 12, 8400 Oostende

09u30    Welkom met koffie/thee en croissants
10u00    Nieuws van Start it @KBC door Lode Uytterschaut, founder Start it @KBC
10u10    Start-up-initiatieven stad Oostende door Johan Vande Lanotte, burgemeester Oostende
10u25    Start Dragon’s Den
12u30    Einde

Doorlopend gelegenheid voor foto’s & interviews.
Burgemeester Johan Vande Lanotte is aanwezig tot 11u30.
Broodjesbuffet voorzien.

In bijgevoegd persdossier vindt u het volledige programma van Start it @KBSEA.
Laat ons gerust weten welke workshops u graag wilt bijwonen en welke start-ups of coaches u wilt spreken, via startit@contentcats.be of +32 486 05 84 74. Dan helpen wij u graag bij het samenstellen van een programma op maat.

Persdossier Start it @KBSEA 2018

PDF - 1.5 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu