Start-up BookWidgets wint Start it @kbc Award op Demo Day

Brussel - Start-up BookWidgets is de winnaar van de Start it @kbc Award die België’s grootste accelerator vanavond uitreikte tijdens de Demo Day. Oprichter Bart Buckinx ontving de prijs omwille van de vooruitgang die hij de voorbije weken maakte bij het presenteren oftewel pitchen van zijn bedrijf voor publiek.  De driehonderd aanwezige bedrijfsleiders en investeerders stemden de Publieksprijs voor de beste pitch naar Jill Vanparys van Ava & Trix.

Driehonderd kritische ondernemers overtuigen met je business-idee, en dat op drie minuten tijd. Die uitdaging gingen 14 start-ups aan op de eerste Demo Day van Start it @kbc in 2017. Verschillende coaches, waaronder investeerder Frank Maene, hielpen de start-ups zich voor te bereiden op de Demo Day.

Met de organisatie van publieke pitches, bedrijfspresentaties in ware Silicon Valley-stijl, moedigt accelerator Start it @kbc start-ups aan om hun bedrijf op de best mogelijke manier voor te stellen aan mogelijke klanten en investeerders.

Lode Uytterschaut, founder van Start it @kbc: “Een eerste contact is vaak cruciaal als ondernemer, dus is het heel belangrijk dat je je verhaal goed overbrengt. Een goede pitch dwingt je om je verhaal scherp te stellen en op korte tijd tot de essentie te komen.”

Grootste vooruitgang en beste pitch
De Start it @kbc Award gaat naar Bart Buckinx van BookWidgets. Met BookWidgets maken leerkrachten leuke en interactieve lessen die geschikt zijn voor tablets. Daarnaast kunnen leerkrachten automatisch toetsen verbeteren en interactieve, digitale oefeningen aanbieden aan hun leerlingen. 

Bart Buckinx van BookWidgets ontving de prijs uit handen van Start it-oprichters Lode Uytterschaut en Katrien Dewijngaert voor de inzet waarmee hij zijn pitch perfectioneerde én bracht op de Demo Day. Aan de Award is 5.000 euro verbonden.

Bart Buckinx, managing partner van BoodWidgets: “Als ondernemer ga je door hoogtes en laagtes, en deze Start it @kbc Award betekent voor ons team een enorme high. We hebben veel geleerd van dit evenement en hadden er echt plezier in om hier vandaag te staan. We gaan de Award besteden aan nieuwe, uitdagende en interactieve lessenpakketten voor leerlingen en leerkrachten.”

De Publieksprijs voor de beste pitch van de avond werd uitgereikt door KBC Brussels en ging naar Jill Vanparys van Ava & Trix. Ook deze start-up ontvangt 5.000 euro. Ava & Trix is een digitaal lessenpakket waarmee kinderen op een innovatieve manier aan de slag gaan met wetenschap en techniek.

Damien Van Renterghem, CEO van KBC Brussels: “KBC Brussels vindt het zeer belangrijk om de start-upcommunity in Brussel te steunen. Via dit unieke evenement, krijgen de start-ups hier de kans om in contact te treden met 300 bedrijfsleiders. Als Brussels bankverzekeraar weten we als geen ander hoe belangrijk het leggen van contacten in de hoofdstad is voor een startende ondernemer. KBC Brussels is dan ook zeer verheugd om de publieksprijs uit te reiken en op die manier haar steentje bij te dragen aan de Brusselse ondernemers van morgen.“

Pitchen in de virtuele wereld: een primeur!
Op de Demo Day introduceerden accelerator Start it @kbc en partner Telenet Kickstart de Virtual Reality Pitching Box. Daarmee kunnen start-ups hun bedrijfspitch op hun eigen tempo oefenen, voor een ‘levensecht’ virtueel publiek.

Katrien Dewijngaert, co-founder van Start it @kbc: “Met de VR Pitching Box geven we start-ups extra mogelijkheden om hun presentatie in te oefenen. We kunnen het belang van een goede pitch niet genoeg onderstrepen en blijven hier samen met onze partners sterk op inzetten.”

Foto's Brussels Demo Day
Persdossier Brussels Demo Day

////////

Over KBC Brussels
KBC Brussels is het nieuwe, gezamenlijke merk van KBC en CBC in onze hoofdstad. Damien Van Renterghem, CEO van KBC Brussels: "KBC Brussels mikt specifiek op klanten en prospects die in Brussel leven of werken. Ons hoofdkantoor in het centrum van Brussel weerspiegelt perfect onze verankering in Brussel en Europa en onze verbondenheid met de wereld en onze multiculturele samenleving. Daarnaast is het dynamische karakter van Brussel ons op het lijf geschreven. We zijn een echte start-up, ontstaan uit de bank-verzekeraar KBC. En we zijn klaar om een frisse wind te laten waaien door de financiële sector in de Brusselse regio."

Persdossier Demo Day

PDF - 3.1 Mb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu