Start-ups in the lead

Steeds meer supporting partners delen expertise bij Start it @kbc

Bij de lancering van Start it @kbc in november 2013, pionierde de incubator als een open ecosysteem dat start-ups zo goed mogelijk door hun "valley of death" helpt. Vandaag is Start it @kbc uitgegroeid tot de grootste incubator in het Belgische start-uplandschap.

“Het is er ons niet om te doen om de grootste te zijn”, zegt oprichter Lode Uytterschaut. “We willen in de eerste plaats de beste omkadering bouwen voor onze start-ups, en we doen dat op basis van hún input.”

Co-founder Katrien Dewijngaert: “Als start-ups aangeven dat ze bepaalde expertise nodig hebben, dan zoeken wij die 'supporting partners’. We sluiten met hen een overeenkomst zodat zoveel mogelijk start-ups in ons netwerk van hun kennis kunnen genieten. Zo hebben we intussen partnerships met juridische-, fiscale- en marketingspelers, maar ook met experten in coding, product development en internationale sales.”

Het aantal partnerships bij Start it @kbc groeit bijna wekelijks met bedrijven die bereid zijn hun kennis te delen, zelfs al is er geen exclusiviteit.

Lode Uytterschaut: “Exclusiviteit werkt contraproductief en is in het belang van slechts twee partijen: de incubator en de partner. Doen we niet! Wij plaatsen de start-up ‘in the middle’: bij ons bepaalt het aanbod naar de start-ups het succes van een supporting partner.”

Overtuig ons dat het zien van uw logo op onze Supporting Partner-page van ondergeschikt belang is aan uw wil om jonge bedrijven vooruit te helpen in echte ‘pay it forward’ style: startit@kbc.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu