Start-ups Winwinner, Madam Bakster en Koffice dingen mee naar Dé Gentse Student-ondernemer 2016

Drie van vijf finalisten Dé Gentse Student-ondernemer runnen bedrijf bij Start it @kbc

GENT - Drie van de vijf finalisten van Dé Gentse Student-ondernemer 2016 komen uit de Start it @kbc-community. De jury van de jaarlijks terugkerende wedstrijd koos de finalisten uit 13 gemotiveerde student-ondernemers. Vanaf vrijdag 18 maart tot zondag 10 april kan u stemmen op uw favoriet via www.studentghentrepreneur.be/kies

Sinds Start it @kbc zijn Gentse hub opende aan de Lousbergkaai, eind vorig jaar, namen er al 56 start-ups hun intrek. Enkele van hen combineren ondernemerschap met hun studies, waaronder Koffice, Madam Bakster en Winwinner, drie finalisten van Dé Gentse Student-ondernemer 2016.

"Overdag zit ik op de schoolbanken, 's avonds met mijn handen in het deeg."

Laura Verhulst (UGent) startte met Madam Baksterguiltfree desserts, omdat ze merkte dat veel mensen in haar omgeving – waaronder zijzelf - een verstoorde relatie hebben met eten.

Met Madam Bakster wil ik aantonen dat desserts wel degelijk binnen een gezonde levensstijl passen door die lege calorieën te vervangen door natuurlijke en gezonde ingrediënten vol voedingsstoffen. Ik krijg momenteel wekelijks een twintigtal bestellingen, gaande van kleine bestellingen voor particulieren tot bedrijfsbestellingen voor lunchmeetings. Aangezien ik mijn startende onderneming met mijn studies combineer, moet ik vaak tot 's nachts bakken voor de bestellingen van de volgende dag. Overdag zit ik op de schoolbanken, 's avonds met mijn handen in het deeg. Er blijft weinig tijd over voor iets anders. Gelukkig is mijn onderneming mijn grootste passie.”

 “Je hebt minder risico’s en eigenlijk nog wel wat extra tijd.”

Lenja Doms (LUCA School Of Arts Gent) startte op 22-jarige leeftijd met haar eigen kinderevenementenbureau, ’t Klein Groot Feest. Ondertussen werkt ze aan een tweede project, Koffice, een coworking space waar je betaalt per tijd in plaats van per consumptie.

“Koffice is veel meer dan een werkplek. Het is een ontmoetingsplaats voor ondernemende en creatieve zielen, met ruimte voor evenementen, vergaderingen en zelfs ontspanning. Na de vier testmaanden wil ik aan de slag met de informatie om de toekomst van Koffice verder uit te tekenen. Mijn ouders zijn ook ondernemers. Vermoedelijk heb ik van hen de eerste kriebels gekregen. Dat ik nog studeer heeft me nooit tegengehouden, integendeel. Je hebt minder risico’s en eigenlijk nog wel wat extra tijd.”

 “Ik heb de fictieve onderneming van mijn school omgezet in een echt bedrijf.”

Matthias Browaeys (Arteveldehogeschool) geeft met zijn bedrijf WinWinner groeiende KMO’s meer kansen door hen aan financieringen te helpen. Met zijn platform matcht hij potentiële investeerders met KMO’s.

“Tijdens mijn opleiding KMO management kregen we de kans om via Vlajo een Small Business Project te lanceren. Dat werd bij mij WinWinner. We hebben het concept uitgewerkt en het had op korte termijn veel succes. Na de afloop van het project kreeg ik het niet over mijn hart om ermee te stoppen en heb ik zelf de touwtjes in handen genomen. Zo heb ik de fictieve onderneming omgezet in een echt bedrijf. Ik studeer nu Marketing waardoor ik vele zaken van die richting kan toepassen op WinWinner. Verder laat ik mezelf coachen door ervaren ondernemers.”

Ondernemerschap bij studenten stimuleren
Eerste schepen Mathias De Clercq: "Studenten zijn een ideale doelgroep om ondernemerschap te stimuleren: het jeugdig enthousiasme, de verfrissende geest en de beperkte risico's zorgen ervoor dat student-ondernemers echt succesvol kunnen zijn. Zij kunnen uitgroeien tot de starters en ondernemers van morgen. Denk maar aan Jeroen De Wit die 5 jaar na zijn titel van Dé Gentse Student-Ondernemer Europa aan het veroveren is met zijn bedrijf Teamleader.”

Start it @kbc, de incubator waar de drie finalisten van Dé Gentse Student-ondernemer hun bedrijf hebben ondergebracht, zet sterk in op early stage ondernemerschap.

Lode Uytterschaut en Katrien Dewijngaert, founders van Start it @kbc: “We zijn trots dat drie van de vijf finalisten van Dé Gentse Student-ondernemer hun idee in alle veiligheid bij ons uittesten. Bij Start it @kbc kunnen ze bijsturen, een volgende stap zetten of beslissen om de stekker eruit te trekken. We bieden hen de beste omkadering en brengen hen in contact met de belangrijkste spelers. Zo hebben we bijvoorbeeld WinWinner bij de CEO van Febelfin geïntroduceerd. We blijven ondernemers stimuleren om te ondernemen, zelfs al blijkt een eerste idee niet levensvatbaar.

Op 12 april stellen de finalisten van Dé Gentse Student-ondernemer zich voor aan de jury. Die zal  samen met het grote publiek beslissen wie de uiteindelijke winnaar wordt en zich mag kronen tot ambassadeur van het Gentse Ondernemerschap.

Stemmen op uw favoriet kan vanaf vrijdag 18 maart tot en met zondag 10 april via www.studentghentrepreneur.be/kies

Op maandag 25 april wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het slotevent van Student Ghentrepreneur in de Vooruit.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu