Studenten geven informaticales aan docenten

Thomas More en start-up BEEGO draaien de rollen om

Thomas More en start-up BEEGO draaien dit academiejaar de rollen om. Informaticastudenten bieden docenten wekelijks ondersteuning aan in het gebruik van het nieuwe leerplatform Canvas. BEEGO zet studenten in om met laagdrempelige assistentie de digitale kloof te verkleinen door in verschillende Vlaamse steden digitale assistentie te leveren: bij mensen thuis, maar evengoed in bedrijven en organisaties. 

Canvas is een zogenaamd LMS-systeem, een leermanagementsysteem voor scholen. Docenten en professoren kunnen er cursussen op plaatsen, berichten delen met studenten,… Het leerplatform is de digitale ad valvas van Thomas More, de hele organisatie van de hogeschool is digitaal.

Thomas More schakelde BEEGO in om de docenten te ondersteunen bij het gebruik van de nieuwe software. Twintig informaticastudenten van BEEGO staan elke week paraat op tien Thomas More-campussen om support te verzekeren voor docenten.

“Onze 1.700 docenten moeten vlot met het nieuwe leerplatform kunnen werken”, legt Bert Van den Broeck van Thomas More uit. “Maar ze hebben natuurlijk allemaal hun lesopdrachten en lesvoorbereidingen aan de start van een nieuw academiejaar. De studenten van BEEGO zijn digital natives, ze zijn deze zomer zelf getraind om echte Canvas-experts te worden. Door de studenten in te schakelen, geven we niet alleen de digitale skills van onze docenten een duwtje, maar verkleinen we ook de afstand tussen studenten en docenten.”

Docenten én studenten leren bij

“We merken dat de vraag enorm groot is”, legt BEEGO-oprichter Frederick Scraeyen uit. “De digitale wereld waarin we vandaag leven is vaak uitdagend voor het aanpassingsvermogen van mensen. Vanuit onze ervaringen met particulieren merken we dat het veel mensen ontbreekt aan digitale vaardigheden. Dat is voor bedrijven en organisaties niet anders. Nieuwe digitale tools -zoals Canvas in dit geval- gaan altijd gepaard met een leerproces.  Het is de plicht van organisaties en bedrijven om digitale ondersteuning te bieden, want voor veel van hun medewerkers is het een enorme uitdaging om naast hun normale takenpakket ook nog eens tijdig de juiste digitale skills te ontwikkelen. Thomas More heeft dat goed begrepen, en zorgt via BEEGO voor die bijstand.”

Niet alleen de docenten leren bij, ook de informaticastudenten van BEEGO krijgen nieuwe skills onder de knie. “Ze moeten docenten ondersteunen die dag in, dag uit niets anders doen dan les geven. Zo leren ze zelf ook bij over hoe ze complexe digitale materie op een toegankelijke, heldere manier uit de doeken doen. Die ervaring nemen ze ongetwijfeld mee wanneer ze afstuderen.” 

BEEGO voerde 3000 interventies uit sinds de opstart eind 2017 en is vandaag actief in 80 postcodes. In 2021 wil BEEGO een dekking realiseren van 80% in Vlaanderen. Wil je een afspraak maken met BEEGO om jouw digitaal probleem op te lossen? Bel dan 03 434 44 44. Meer info op www.beego.be 

BEEGO persdossier_NL.pdf

PDF - 923 Kb

Jef Ponsaers

Content Cats

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu