Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar ny hållbar rostningsteknik i industriell skala

Genève, Schweiz – 5 december 2023 – Sucafina, en av de ledande hållbara kaffeproducenterna, presenterar nu bygget av den första, helt elektriska produktionslinjen för kafferostning i industriell skala. Ett stort steg mot en mer hållbar och miljömedveten kaffeindustri. Satsningen genomförs i samarbete med Beyers Koffie, ett dotterbolag till Sucafina, samt CEE, ett belgiskt cleantech-bolag.

– Jag är övertygad om att vi behöver dra vårt strå till stacken för att förändra kaffeindustrin till det bättre. För att uppmuntra alla att göra mer ansvarsfulla val måste vi som företag visa vägen. Tillsammans kan vi bidra till förändring och göra så att kaffe blir den första netto-positiva handelsvaran, säger Nicolas A. Tamari, vd på Sucafina.
Nicolas A. Tamari, vd på Sucafina
Nicolas A. Tamari, vd på Sucafina

Energieffektiv kafferostning utan utsläpp

I centrum för samarbetet står CEE:s innovativa teknologi. Teknologin använder el från grön energi så att det inte behövs några fossila bränslen i produktionen. Som ett resultat av detta bidrar teknologin inte till några CO2-utsläpp kopplade till bränsleförbränning. Dessutom har teknologin en imponerande energieffektivitetsgrad, den använder 2,2 till 3 gånger mindre energi än standard i branschen.. Den överträffar även vätgasalternativ.

– Vi står på gränsen till en revolution inom hållbar industri. Vårt gemensamma mål är att implementera denna banbrytande teknik i industriell skala över hela kaffebranschen. Dessutom tillämpar vi redan teknologin inom flera livsmedelssektorer, från kaffe till kakao, malt och nötproduktion. Att ersätta teknologi baserad på fossila bränslen är vårt främsta mål, och vår teknologi gör det möjligt, berättar Koen Bosmans, vd för CEE.
Koen Bosmans, vd för CEE
Koen Bosmans, vd för CEE

En ny era av kafferostning

Teknologin bidrar inte bara till mer hållbar produktion utan förbättrar även kvalitet och säkerhet. Kaffebönor rostas skonsamt vid lägre temperaturer; teknologin skiljer sig på så sätt från traditionella rostningsmetoder. 

– Vår vision för Beyers Koffie är att vara den ledande hållbara kaffeproducenten för privatpersoner. Vi vill gå längre och inspirera hela vår bransch att göra mer. Därför har vi samarbetat med CEE för att skala upp vår produktionslinje. De delar inte bara vår ambition utan också våra värderingar, säger Cory Bush, vd för Beyers Koffie.
Cory Bush, vd för Beyers Koffie
Cory Bush, vd för Beyers Koffie

Åtagande för hållbarhet

Samarbetet mellan Sucafina, Beyers Koffie och CEE innebär ett nytt skede inom kaffebranschen som omfamnar en innovativ teknologi för att sätta en ny standard när det kommer till hållbarhet. Samarbetet mellan ledande kaffeproducenter och en expertverksamhet visar att förändring är möjlig. De banar vägen för en mer hållbar framtid för både planeten och människan.

Länk till fler bilder.


saar dietvorst

saar dietvorst

press contact

OM SUCAFINA

Sucafina är den ledande hållbara kaffeproducenten från gård till rostning, med en familjetradition inom handelsvaror som sträcker sig tillbaka till 1905. Idag, med mer än 1 400 anställda i 36 länder, hjälper vi företag över hela världen att hitta de perfekta kaffelösningarna. Vi integrerar teknik, innovation och hållbarhet i hela leveranskedjan och skapar gemensam nytta för alla genom att investera i odlingar, ta hand om människor och skydda vår planet.

OM BEYERS KOFFIE

Beyers Koffie bruger over 140 års ekspertise til at riste og pakke kaffe til tredjeparter og private label-virksomheder i hele Europa og verden. Beyers Koffie blev grundlagt i 1880 i Antwerpen og er et helejet datterselskab af Sucafina med mere end 200 ansatte i 5 forskellige lande. Med en vision om at være det førende bæredygtige kafferisteri til private labels er Beyers Koffie dedikeret til at bringe kaffen videre. For mere information, besøg www.beyers.eu

OM CEE

CEE är ett cleantech-bolag som vägleder energiintensiva företag till netto noll i sina produktionsprocesser. Våra innovativa teknologier fokuserar på torkning, rostning och intelligent elektrifiering. Det slutliga målet: att begränsa den globala uppvärmningen genom att eliminera industriella koldioxidutsläpp.

Sedan 2007 har vi tillsammans med över 140 multinationella företag i olika sektorer, från livsmedel till byggmaterial, förverkligat klimatpositiva industrier.

YTTERLIGARE INFORMATION

Att ersätta fossila bränsleteknik med CEE:s teknologi inom olika sektorer (kaffe, kakao, malt och nötter) har potential att förhindra utsläpp med så mycket som 300 miljoner ton CO2 mellan nu och 2050.

Få uppdateringar i din brevlåda

Genom att klicka på "Prenumerera" bekräftar jag att jag har läst och samtycker till Integritetspolicy.