Sustainable Family lanceert expertiseplatform voor een duurzame, bewuste levensstijl
Community vindt laagdrempelig, betrouwbaar en duurzaam lifestyle adviesop één online platform
Antwerpen, 20 januari 2023 - Het expertiseplatform van Sustainable Family wil zoveel mogelijk mensen in Vlaanderen en Nederland op weg helpen naar een bewuste, duurzame levensstijl. Experten en andere leden van de community delen op het platform laagdrempelige, toegankelijke tips rond duurzaam eten, bouwen of reizen, rond persoonlijke groei, opvoeding,… “We willen van onderuit dingen in beweging krijgen”, zeggen Sustainable Family-oprichters Ellen Dictus en Nikolas Sterck.
Mensen krijgen vandaag online een lawine van lifestyle-informatie over zich heen. Maar het gaat vaak om onbetrouwbare of gesponsorde content. Sustainable Family geeft tegengas door wetenschappelijk onderbouwde informatie, cursussen en educatieve video’s op één platform te bundelen. Wie bij de community wil horen, krijgt met een gratis account toegang tot het discussieforum en de recepten. Met een maandelijkse bijdrage op maat kan je onder andere meedoen aan online workshops of een beroep doen op persoonlijke coaching.
Sustainable Family begon als een Instagram-account, die uitgroeide tot een actieve en geëngageerde groep van meer dan 25.000 volgers. Oprichters en levenspartners Ellen Dictus en Nikolas Sterck toveren Sustainable Family nu om tot een online expertiseplatform.
“We willen tonen dat iederéén duurzamer en bewuster kan leven”, zegt Nikolas Sterck, oprichter van Sustainable Family en ondertussen ook auteur en TEDX-spreker. “Veel mensen denken ten onrechte dat ze gigantische opofferingen moeten doen om een steentje bij te dragen aan de planeet. Andere mensen zijn dan weer zo activistisch dat ze de rest afschrikken. Tussen die twee uitersten is nog heel veel plaats voor een platform als Sustainable Family, dat op een laagdrempelige manier wil inspireren. Er is niet één weg naar een duurzame, bewuste levensstijl. Er zijn net heel veel puzzelstukjes die in elkaar kunnen klikken.”
Groeiende community
Het online platform groeide onder de radar al organisch en telt vandaag 3.000 betalende leden in Vlaanderen en Nederland. Door Sustainable Family nu voluit in de markt te zetten, willen de oprichters de community verder uitbreiden en het aantal abonnees verdriedubbelen tegen eind 2023. Het achtkoppige team van Sustainable Family werkt ook aan een aanbod voor bedrijven.
Het expertiseplatform is klaar voor een groeiversnelling, zegt Nikolas Sterck: “Sustainable Family is gestart vanuit onze eigen authentieke online zoektocht als gezin naar een bewuster leven. Veel mensen vinden, net als wij destijds, hun weg niet meer in het enorme aanbod. Er doet ook heel wat tegenstrijdige informatie en fake news de ronde. Wij willen met ons platform een veilig, betrouwbaar en onafhankelijk alternatief bieden. Al onze content komt van ons eigen team, ervaringsdeskundigen en experten. Wij bieden hen de tools (van video-opnames tot montage en publicatie) om hun kennis te delen met onze community. Zo willen we mensen de handvatten geven om hun eigen duurzame, bewuste levensstijl vorm te geven.”
Enkele nieuwjaarstips van Sustainable Family:
- Plan je om dit jaar nieuwe kleding te kopen? Let dan op met blends van natuurlijke materialen (katoen, linnen, wol) en synthetische materialen (polyester, nylon, elastaan). Want zo’n samenstellingen kunnen haast niet worden gerecycleerd wanneer het kledingstuk kapot is.
- Een eenvoudige stap die je in 2023 kan nemen: voedselverspilling vermijden. Bijvoorbeeld met overrijpe bananen (met veel bruine vlekken). Gooi deze niet weg. Snij ze in stukjes en vries ze in. Je kan ze later gebruiken in o.a. cakes, havermout of smoothies. In de supermarkt kan je vragen of je de zogezegd ‘slechte’ bananen aan een verminderd tarief kan kopen.
- Geef dit jaar ook wat meer aandacht aan jezelf. Door bijvoorbeeld te mediteren. Veel mensen denken dat ze niet kunnen mediteren, omdat ze snel afgeleid zijn. Toch is daar niets mis mee. Mediteren is ook net je bewust worden van je gedachten. Je kan bijvoorbeeld je gedachten simpelweg observeren, zonder te oordelen. Vervolgens focus je opnieuw op je ademhaling. Na een dagelijks meditatiemoment voelen de meeste mensen zich veel productiever doorheen de dag.
Vind meer tips op www.sustainable.family.
saar dietvorst