Suzuki lanceert Carsharing: Rijd met de auto van je buren

ANTWERPEN, 12 januari 2015 - Een (tweede) wagen is voor vele gezinnen een handige oplossing, maar als die vaak stil staat is dit een erg dure aangelegenheid. Suzuki België gelooft in carsharing als oplossing voor de toekomst. 

Carsharing is een concept waarmee de eindgebruiker kosten bespaart en dat bovendien milieuvriendelijker is . Het getuigt van een toekomstvisie waarbij Suzuki ook ideeën als ‘de deeleconomie’ omarmt. 

Om het idee van Carsharing concreet uit te werken, ging Suzuki Belgium een strategisch partnership aan met Wibee

Suzuki koos voor Wibee omwille van het eenvoudige concept: één ‘ambassadeur’ neemt het initiatief om een deelauto aan te schaffen waarna de auto wordt gedeeld binnen het netwerk of de buurt van deze ambassadeur. Geen gedoe dus met vaste parkeerplaatsen, badges of auto’s die ver weg geparkeerd staan. 

Wibee koos voor Suzuki omdat het gamma stadswagens en hun ervaring perfect aansluiten bij de belofte van een (tweede) wagen.

Suzuki biedt Wibee een overeengekomen aantal wagens aan en ondersteunt Wibiee ook op het vlak van communicatie. Na de initiële lanceringsfase zal Suzuki een diepere integratie van het ‘Carsharing’-aanbod overwegen. 

De samenwerking wordt gelanceerd op het Autosalon 2016. Geïnteresseerden kunnen meer info verkrijgen via wibee.be.

Op de persdag van het Autosalon 2016 zullen Bart en het team van Wibee aanwezig zijn om alle vragen te beantwoorden.

////////

Over Suzuki
SUZUKI MOTOR CORPORATION (SMC) is gevestigd in het Japanse Hamamatsu. De onderneming is opgedeeld in drie afdelingen: Automobiel, Motorfiets en Marine. Naast kleine en compacte auto's, terreinwagens, SUV's en transportvoertuigen omvat het productgamma ook motorfietsen, scooters, quads, bromfietsen, buitenboordmotoren, polyvalente generatoren en motorwaterpompen.

Suzuki stelt wereldwijd 51.503 medewerkers tewerk in zijn afdelingen Automobiel, Motorfiets en Marine. Met handelsactiviteiten in 196 landen en regio's en productievestigingen in 24 landen en regio's neemt Suzuki een sterke positie in om het hoofd te bieden aan moeilijke marktomstandigheden.

In het jaar 1955 trad Suzuki toe tot de autosector. Vandaag is Suzuki wereldmarktleider in het minicar- segment, de op drie na grootste voertuigconstructeur in Japan en nummer 9 wereldwijd. In het boekjaar 2010/11 bedroeg de omzet 2,6 biljoen yen (of 22,2 miljard euro). Wereldwijd verkocht Suzuki dat jaar onder meer 2,642 miljoen auto's en 2,695 miljoen motorfietsen en quads. Zijn grootste afzetmarkten zijn India met 34 procent en Japan met 29 procent van het totale verkoopvolume. Europa neemt in de mondiale mix ongeveer 14 procent voor zijn rekening.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu