Synctuition maakt populaire mindfulness-app in volle coronacrisis gratis downloadbaar

Innovatieve relaxatie-app helpt geestelijke gezondheidscrisis bestrijden #SyncforPositivity

8 juni 2020, Brussel - Covid-19 heeft een zware impact op onze mentale gezondheid. Eén op zes Belgen worstelt tijdens de lockdown met depressieve gevoelens, bij jongeren is dat zelfs één op drie. Meer en meer mensen zochten de voorbije weken hun toevlucht tot relaxatie-apps om stress en angst terug te dringen. Daarom maakt Synctuition, dat in de VS in de top-3 staat van de populairste meditatie-apps, zijn innovatieve app de komende maanden gratis downloadbaar in België. In België zijn Martine Prenen, Wouter Torfs, Dagny Ros Asmundsdottir, Goedele Leyssen, Xander Denys, Jeron Dewulf, Joachim Badejoh en Ingeborg Sergeant de oproep van Synctuition.

Naast de hoge dodentol en het hoge aantal ziekenhuisopnames komt ook de mentale schade die Covid-19 aanricht steeds nadrukkelijker in beeld. De zorgen over onze eigen gezondheid en die van onze naasten, de onzekerheid over de financiële impact en de maandenlange isolatie tijdens de lockdown hakken er diep in bij veel mensen. Het Wereld Economisch Forum (WEF) waarschuwde onlangs voor een geestelijke gezondheidscrisis als gevolg van wat de organisatie het ‘grootste psychologische experiment ooit’ noemt.

In ons land bracht een onderzoek van Sciensano al in april de zware mentale tol in beeld. Eén op zes Belgen heeft depressieve gevoelens. Bij jongeren tussen 16 en 24 loopt dat zelfs op tot 30 procent. Dat zijn er liefst vier keer meer dan in een gelijkaardige studie van twee jaar geleden. Ook andere onderzoeken – zoals de wekelijkse coronabevraging van de Universiteit Antwerpen - bevestigen de impact op de geestelijke gezondheid. Daarbij komen nu ook nog eens gevoelens van verontwaardiging en wereldwijde onrust over raciale ongelijkheden. Kortom, we krijgen veel te verwerken op korte tijd, en gezondheidsexperts waarschuwden in de media al voor de ‘ramp na de ramp’. 

Neurologische studies: mindfulness bestrijdt stress en angstgevoelens

Synctuition, door Google geselecteerd als een van de tien snelst groeiende Europese start-ups, zag de belangstelling voor zijn innovatieve relaxatie-app in volle coronacrisis boomen. Met ondertussen meer dan 4 miljoen gebruikers staat de app in de VS in de top 3 van de meest gedownloade mindfulness-apps. Synctuition is het resultaat van jarenlang onderzoek en is gebouwd op meer dan 100 wetenschappelijke studies. Het is de eerste mindfulness app die gebruikt maakt van 3D-audio. Elk oor krijgt licht andere geluiden te horen, waardoor onze hersenen zich een derde geluid inbeelden om het verschil te compenseren. Zo zorgen de zogenaamde ‘binaurale beats’ voor een verbinding tussen beide hersenhelften.

De app is in België en in 13 andere landen nu tijdelijk gratis downloadbaar. “In de strijd tegen Covid-19 dreigen miljoenen mensen met geestelijke gezondheidsproblemen vergeten te worden. Wij willen aandacht vragen voor de mentale impact”, zegt Michael Burich, co-founder en COO van Synctuition. “Neurologische studies hebben de voorbije tien jaar uitvoerig aangetoond dat mindfulness stress en angstgevoelens doeltreffend helpt bestrijden. Veel mensen die worstelen met hun geestelijke gezondheid stellen hulp uit, al dan niet noodgedwongen. Door onze app nu gratis toegankelijk te maken, hopen we ons steentje bij te kunnen dragen.”

Michael Burich, co-founder en COO van Synctuition
Michael Burich, co-founder en COO van Synctuition

"Blijvende aandacht voor geestelijke gezondheid nodig"

Wereldwijd staan celebrities als Fearne Cotton en Fred Kofman (Vice President Google) achter de actie.

Ook in België zijn heel wat bekende gezichten met mindfulness bezig. Onder andere Martine Prenen, Wouter Torfs, Dagny Ros Asmundsdottir, Goedele Leyssen, Xander Denys, Jeron Dewulf, Joachim Badejoh en Ingeborg Sergeant ondersteunen de oproep van Synctuition.

Martine Prenen (© Marc Drofmans)
Martine Prenen (© Marc Drofmans)

Martine Prenen: “Meditatie kan helpen om een dip, moedeloosheid of burn-out te herstellen of voorkomen. Het helpt je relativeren en de dingen in perspectief zetten. Dat doet een mens goed. Voor veel mensen is het moeilijk om het ‘gewoon’ rustig te maken in je hoofd. Een app kan daarbij helpen. Ik gebruik de Synctuition app nu al een tijdje en ik vind hem echt heel fijn. Hij helpt je hoofd écht ontspannen.”

Info over de mindfulness app Synctuition

PDF - 168 Kb

Info over de Synctuition technologie

PDF - 3.0 Mb

Info over de wetenschap achter Synctuition

PDF - 929 Kb

Over Synctuition
Synctuition is een start-up uit Estland die een unieke relaxatietechnologie aanbiedt. De app maakt als allereerste in de wereld gebruik van innovatie 3D-audio, die voor een unieke meditatieve ervaring zorgt. Ondertussen heeft de app meer dan 4 miljoen gebruikers. Vorig jaar werd Synctuition door Google geselecteerd als een van de tien snelst groeiende Europese start-ups.
Website: https://synctuition.com/ ​
Twitter: @synctuition

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

[email protected]

www.manley.eu