Techbedrijf iDalko verdrievoudigt omzet integratiesoftware en opent kantoren in Costa Rica en India om positie in internationale markten te verstevigen

Fortune 500 valt voor Belgische integratiesoftware Exalate

 • Tien jaar iDalko: groeibedrijf kan Amerikaanse en APAC markt nog beter bedienen vanuit nieuwe kantoren in Costa Rica en Indië.
 • Integratiestoftware Exalate, opgestart binnen 1e lichting accelerator Start it @KBC, is vandaag wereldwijd succesverhaal.

Antwerpen, 16 december 2021 - iDalko is een van de best bewaarde geheimen van de Belgische techwereld, maar gooit internationaal hoge ogen met zijn integratiesoftware Exalate. Die laat bedrijven cross-company op een ultraveilige manier samenwerken en in real time data synchroniseren. ​ 30 procent van de 50 grootste bedrijven, waaronder Nestlé, IBM en HP, ​ gebruikt Exalate, en de omzet verdrievoudigde het voorbije jaar. iDalko viert zijn tiende verjaardag met nieuwe kantoren in Costa Rica en Indië, die de Amerikaanse en APAC (Asia-Pacific) markt nog beter moeten bedienen.

iDalko ontwikkelt al tien jaar IT-oplossingen die gebaseerd zijn op Atlassian software. De SaaS-integratiesoftware Exalate zette een turbo onder de groei van het bedrijf door een bijna verdrievoudiging van de omzet in het afgelopen jaar. Exalate laat bedrijven toe om cross-company samen te werken en in real time data te synchroniseren. De software hanteert ultrastrenge veiligheidsprotocollen. De tool kan de meest vertrouwelijke scenario’s aan, terwijl bedrijven de volledige controle en vertrouwelijkheid behouden over hun eigen data en processen.

Francis Martens, medeoprichter & CEO iDalko
Francis Martens, medeoprichter & CEO iDalko
“Integratietools zijn natuurlijk niet nieuw. Maar Exalate is de enige software in de wereld die dat ook cross-company doet met zo’n hoge graad van veiligheid en autonomie voor de gebruikers”, verduidelijkt iDalko medeoprichter en CEO Francis Martens. “Bedrijven opereren in een wereld die continu verandert, technologie evolueert razendsnel. Om de uitdagingen die op hen af komen het hoofd te bieden, moeten ze de krachten bundelen. Wij bouwen met onze integratiesoftware netwerken tussen bedrijven, en we maken het mogelijk voor andere bedrijven om zich snel en eenvoudig bij die netwerken aan te sluiten.”
Hilde Van Brempt, medeoprichter iDalko
Hilde Van Brempt, medeoprichter iDalko
Medeoprichter Hilde Van Brempt: “Door de hele ketting van leveranciers en onderaannemers te integreren, kunnen bedrijven ook de klantenervaring versterken. Bij vragen of klachten kunnen support tickets niet van het ene bedrijf naar het andere gaan. Exalate zorgt ervoor dat de samenwerking synchroon verloopt, dat documenten live aangepast worden en dat de klantenstatus altijd up to date is.”

Van Start it @KBC naar de Fortune 500

iDalko was een van de allereerste start-ups die zich aansloten bij Start it @KBC, ’s lands grootste accelerator. De scale-up kreeg later ook een kapitaalinjectie van het KBC Start it Fund. In 2018 telde iDalko 8 medewerkers, vandaag zijn dat er meer dan 90, verspreid over vijf landen, en werkt het voor meer dan 2.000 bedrijven. 30 procent van de top-50 van de Fortune 500 (waaronder Airbus, Dropbox, Dell,...) gebruikt de integratiesoftware van iDalko, net als de Amerikaanse overheid. Met nieuwe kantoren in Costa Rica en Azië breidt iDalko zijn netwerk in de regio uit en versterkt zijn positie in de Amerikaanse en APAC markten.

Exalate: vertienvoudiging groei in de komende drie jaar

iDalko is in 2021 aanzienlijk gegroeid, en 2022 wordt een cruciaal jaar voor iDalko, benadrukt CEO Francis Martens. “Het is onze ambitie om van Exalate wereldwijd de standaardoplossing te maken voor cross-company samenwerkingen. We hebben net de Exalate Connector voor Salesforce gelanceerd om meer teams met elkaar te laten verbinden, en gaan als connector voor hun platform nog verschillende IT-producten op de markt brengen. Ondertussen bouwen we ook verder aan Table Grid, onze next generation data management tool.”
Francis Martens & Hilde Van Brempt, oprichters iDalko
Francis Martens & Hilde Van Brempt, oprichters iDalko
“We hebben de voorbije tien jaar bewust onder de radar gewerkt en gefocust op groei, verkoop en het aantrekken van nieuwe klanten. Nu is het tijd om nog een versnelling hoger te schakelen. We bereiden ons voor op een vertienvoudiging van onze groei in de komende drie jaar.”

Kerncijfers iDalko General:

 • Van 8 naar +90 medewerkers tussen 2019 en 2021 (die samen 24 talen spreken)
 • +2.000 klanten wereldwijd
 • Kantoren en hubs in 5 landen: België, Frankrijk, Oekraïne, Costa Rica, India
 • Producten worden gebruikt door 1 op 3 van de Top 50 Fortune 500
 • Platinum Atlassian partner
 • +35 Atlassian certificaten

Kerncijfers Exalate:

 • 2.5X YoY terugkerende omzetgroei
 • +1.000 klanten wereldwijd
 • Gebruikt door 1/3e van de Top 50 Fortune 500
 • Klanten zijn grote merken zoals Nestlé, HP, IBM, Dropbox, Samsung, Dell, Capgemini, Cisco, Verizon, T-Mobile, Levi's, Airbus, VMware, Nationale Bank België en meerdere overheidsinstellingen
 • Wordt gebruikt door meerdere overheidsinstanties
 • Populairste, best beoordeelde en snelst groeiende Jira Integration-app in de Altassian Marketplace

Persdossier iDalko 2021

PDF - 2.0 Mb

Over iDalko
iDalko werd in 2011 opgericht door Francis Martens en Hilde Van Brempt en is gespecialiseerd in IT-oplossingen op basis van Atlassian software. Paradepaardje van iDalko is de integratiesoftware Exalate, die bedrijven toelaat op een ultraveilige manier samen te werken en in real time data te synchroniseren. De oplossingen van iDalko worden wereldwijd gebruikt door +2.000 bedrijven, waaronder 30% van de Top 50 Fortune 500. iDalko is een Platinum Atlassian partner en beschikt over meer dan +35 Atlassian certificaten. iDalko stelt +90 medewerkers wereldwijd terecht en heeft kantoren in België, Frankrijk, Oekraïne, Costa Rica en Indië.
Ga voor meer informatie naar www.idalko.com en www.exalate.com.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu