UK blijft ook na Brexit world of opportunities voor Belgische start-ups en scale-ups

Accelerator Start it @KBC slaat handen in elkaar met BLCC en KBC London

Ook met de aanhoudende onzekerheid rond de Brexit blijft Groot-Brittannië een razend interessante markt voor Belgische start-ups en scale-ups. Start it @KBC, de grootste accelerator van ons land, bundelt de krachten met BLCC (Belgian-Luxembourg Chamber of Commerce in Great Britain) en KBC London om de startende ondernemers het Kanaal te helpen oversteken. Ook Britse start-ups en scale-ups die de omgekeerde beweging maken, kunnen op ondersteuning rekenen.

Net zoals veel andere Belgische bedrijven jaagt de nakende (?) Brexit ook start-ups en scale-ups schrik aan, merkt Start it @KBC-oprichter Lode Uytterschaut. “We doen er alles aan om de start-ups en scale-ups in ons ecosysteem vanaf dag één grenzeloos te laten denken én werken. Maar ook al ligt Groot-Brittannië op een boogscheut van België, het land ligt niet meer in de bovenste schuif bij start-ups en scale-ups. Zo missen ze kansen, want de Britse markt heeft als vijfde grootste economie van de wereld nog altijd heel wat te bieden. Zeker op B2C-vlak liggen er enorme opportuniteiten.”

“Door samen te werken met BLCC en KBC London geven we Belgische start-ups en scale-ups de kans om op een veilige manier die Britse markt af te tasten. Zonder dat ze meteen al te grote investeringen moeten doen.”

Uitvalsbasis, adviseur en klankbord

Belgische start-ups en scale-ups uit eender welke sector kunnen bij de Belgian-Luxembourg Chamber of Commerce in Great Britain (BLCC) terecht voor praktische ondersteuning: werkruimtes, vergaderzalen, business lounges in het hart van Londen,… BLCC en KBC London zorgen ook voor financieel-, HR- en marktadvies over de Britse markt. De start-ups en scale-ups kunnen ook rekenen op begeleiding om de hindernissen die de Brexit opwerpt over te geraken: importtarieven, contracten, douaneformaliteiten, aanwervingen,… 

Michel Vanhoonacker, Chairman van Belgian-Luxembourg Chamber of Commerce in Great Britain (BLCC): “We bieden nu al een uitstekende uitvalsbasis aan meer dan 200 Belgische en Luxemburgse bedrijven om te ondernemen in Groot-Brittannië. We zorgen voor een volledige back office, zodat start- en scale-ups zich volledig kunnen concentreren op hun core business. Deze samenwerking past in onze strategie om Belgische bedrijven efficiënt en kostenbewust te helpen met hun investeringen in de UK.”

“Dankzij het partnership krijgen start-ups en scale-ups praktisch advies én een klankbord met veel kennis van de Britse markt", zegt Jason  Pratt, Director Corporate Banking bij KBC London, "KBC is al meer dan 30 jaar actief in Londen, we zijn ideaal geplaatst om startende Belgische bedrijven in een vroeg stadium te begeleiden.”

Omgekeerde richting

De samenwerking tussen Start it @KBCBLCC en KBC London werkt in twee richtingen. Wat BLCC en KBC London doen voor Belgische start-ups en scale-ups die het Kanaal oversteken, doet Start it @KBC voor hun collega’s die het vasteland willen verkennen. Ze kunnen bij de grootste accelerator van het land terecht voor workshops en de expertise van het hele netwerk van Start it @KBC om hun start-up op de Belgische markt te lanceren.

20190327 Startit_Persdossier_NL (1).pdf

PDF - 1.2 Mb

Nathalie Claessens

Content Cats

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu