Vernieuwd deelplatform Helpper maakt toegang tot thuishulp laagdrempeliger

8 op 10 Belgen vinden het lastig om externe hulp te vragen

Antwerpen, 18 juni 2020 - Het digitale thuishulpplatform Helpper.be zit in een volledig nieuw kleedje. De website werd niet enkel geoptimaliseerd – op basis van de feedback van de intussen haast 6.000 gebruikers – de registratieprocedure is voortaan ook een heel pak eenvoudiger en bovendien ook gratis.

Bijna 8 op 10 Belgen vinden het lastig om om aan te kloppen bij externe organisaties of platformen die hulp aanbieden, zo blijkt uit een bevraging die iVox uitvoerde bij 1.000 respondenten in Vlaanderen en Brussel. Het gaat dan zowel over zeer laagdrempelige hulp bij huis- tuin- en keukenklussen als over gespecialiseerde (para)medische hulp. Ruim de helft van de ondervraagden geeft bovendien ook aan dat ze het zelfs vervelend vonden om hulp te vragen aan vrienden of familie, omdat ze hen niet tot last willen zijn.

Het digitale platform Helpper - dat in 2017 werd opgericht door François Gerard en dat intussen in heel Vlaanderen en in Brussel actief is - probeert op een heel laagdrempelige wijze in te spelen op de nood aan allerlei vormen van niet-medische hulp en ondersteuning. Gaande van allerlei kleine klusjes en dagdagelijkse taken in huis over boodschappen tot vervoer. Daarvoor linkt het helppies – mensen die op zoek zijn naar ondersteuning – aan helppers uit dezelfde buurt.

 “Wie ergens aanklopt met een hulpvraag, wordt meteen ook in de rol van vragende partij geduwd en zo de facto ook enigszins gestigmatiseerd. We willen weg uit dat stereotiepe denkschema,” geeft François Gerard aan. “Als we mensen de kans bieden om zelf tijdig en proactief naar een oplossing te zoeken, krijgen ze automatisch ook meer controle over hun hulpvraag. Hierdoor wordt de drempel om hulp te vragen dan ook gevoelig verlaagd.”

François Gerard, oprichter Helpper
François Gerard, oprichter Helpper

Digitale kaart
Om het platform gebruiksvriendelijker en toegankelijker te maken, luisterde Helpper de voorbije maanden aandachtig naar de duizenden al geregistreerde gebruikers. 

Dankzij de vereenvoudigde én gratis registratieprocedure kunnen helppies voortaan in enkele minuten tijd een profiel aanmaken. Nadat ze aangevinkt hebben voor welke taken ze precies hulp zoeken, kunnen ze aan de slag met een nieuwe digitale kaart. Die geeft hen in één oogopslag een opsomming van alle mensen uit hun buurt die hen bij een specifieke taak kunnen ondersteunen. 

De helppers krijgen op hun beurt een helder overzicht van alle mensen in de omgeving met specifieke hulpvragen die aansluiten bij hun profiel. Via het Helpper-platform kunnen beide groepen dan in enkele muisklikken in contact komen met elkaar en een gesprek aangaan.

Het Helpper-team helpt ook offline bij de matchmaking en is daarvoor telefonisch bereikbaar op het nummer 03 361 39 30.

Het nieuwe platform zet sterk in op gebruiksvriendelijkheid, en dat is dus geen overbodige luxe. De snel toenemende vergrijzing zal de uitdagingen op vlak van laagdrempelige thuishulp immers alleen maar groter maken. “Aanvullende deelinitiatieven als Helpper zullen post-corona enkel nog relevanter worden,” stelt François Gerard. “Op basis van de allernieuwste technologie biedt ons platform een creatieve en mensgerichte oplossing, die de overheid bovendien geen eurocent extra kost.”

Helpper
● ​ Opgericht in 2017
● ​ 11 vaste medewerkers
● ​ Actief in heel Vlaanderen en in het Brusselse gewest
● ​ Wordt onder meer gesteund door ziekenfondsen Partenamut, Partena Ziekenfonds
en OZ Ook het Antwerpse OCMW werkt sinds kort samen met Helpper.
● ​ Winnaar van de award Zorgondernemer van het jaar (2018) en van de publieksprijs
van de Radicale Vernieuwers (2019)
● ​ 2 succesvolle kapitaalsrondes van 2.2 miljoen euro
● ​ Stelt platform gratis ter beschikking van vrijwilligers en zorgpersoneel tijdens
coronacrisis

Longread Helpper: Helpen en laten helpen

PDF - 1.2 Mb

Persdossier Helpper

PDF - 1.6 Mb

* Het online onderzoek 2018 werd uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Helpper tussen 4 juni 2018 en 22 juni 2018 bij 1.055 Belgen, representatief op geslacht, leeftijd en regio. De maximale foutenmarge bij 1.055 Belgen bedraagt 2,94%.
* Het online onderzoek 2019 werd uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van
Helpper tussen 2 augustus 2019 en 20 augustus 2019 bij 1.000 Brusselaars, representatief op geslacht, leeftijd en regio. De maximale foutenmarge bij 1.000 Brusselaars bedraagt 3,02%.

Over Helpper
De online ontmoetingsplaats Helpper verbindt mensen die nood hebben aan ondersteuning met hulpvaardige mensen uit de buurt. Zo biedt Helpper een betaalbare, kwaliteitsvolle en flexibele oplossing voor iedereen die hulp kan gebruiken bij dagelijkse taken, zoals kleine klusjes, koken, boodschappen doen, vervoer,...
Helpper is actief in Vlaanderen en Brussel. Het bedrijf werd in 2017 opgericht door François Gerard en is een onafhankelijk initiatief, gesteund door ziekenfondsen Partenamut, Partena Ziekenfonds en OZ, en accelerator Start it @KBC. Helpper won de award Zorgondernemer van het Jaar in 2018, werd in 2019 bekroond tot Radicale Vernieuwer en werd in 2020 genomineerd als Start-up van het Jaar.
Meer informatie vindt u op www.helpper.be.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

[email protected]

www.manley.eu