Vlaanderens eerste circulaire webshoppingplatform heet Loopedgoods.be

Alle lokale, duurzame en gerecycleerde producten vanaf nu verzameld op één handig digitaal platform

Gent. Sinds corona shoppen wij Vlamingen nog liever dan vroeger lokaal, duurzaam en online. En dat wordt voortaan nog makkelijker. Want het nieuwe webplatform Loopedgoods.be verzamelt vanaf nu circulaire producten van eigen bodem in één handig shoppingoverzicht. Een lamp van gipsafval uit de bouwindustrie, een kinderstoeltje van gerecycleerd plastic speelgoed of bier gemaakt van oud brood… Alle producten op LoopedGoods.be hebben één ding gemeen: ze gebruiken afval als grondstof.

LoopedGoods.be is een digitale marktplaats voor circulaire producten gemaakt door starters, designers en kleine organisaties uit eigen land. Het platform maakt de producten beter zichtbaar, zodat ze sneller hun weg vinden naar de markt. Als bewuste consument profiteer je mee, want je krijgt talloze duurzame producten handig en overzichtelijk op één plek aangeboden. 

Creatieve Vlaamse makers
LoopedGoods.be zet niet alleen de producten in een online uitstalraam, maar vertelt ook het verhaal achter de makers. Zo ontdek je er de ideeën achter Studio AMA, dat mode maakt uit matrassencovers en badstof. Je leert KSTMIZED kennen, dat hetzelfde doet met overschotten van designerstoffen. Je ontdekt de vazen en schalen uit papierafval van This is Waste en het bier gebrouwen op basis van oud brood van De Wilde Brouwers

Initiatiefnemer Jona Mukabalisa stelt met Mic Mac Minuscule hippe, tweedehands geboortelijsten samen en wordt daarbij ondersteund door Belgiës grootste accelerator Start it @KBC. Zij sloeg heel bewust de handen in elkaar met enkele partners voor het eerste circulaire digitale platform in Vlaanderen: “Met LoopedGoods.be willen we een podium geven aan de talloze gepassioneerde Vlaamse ondernemers die werk maken van de circulaire economie.”

Omdat duurzame ideeën betere kansen verdienen
De circulaire marktplaats LoopedGoods.be is het resultaat van het (onderzoeks)project Waste_full, gesubsidieerd door Vlaanderen Circulair. Onder deze naam richtten vier Vlaamse partners een denktank op rond circulaire maak-economie in Vlaanderen. De initiatiefnemers zijn Mic Mac Minuscule (hippe, tweedehands geboortelijsten), circulair designer Kabinet O, maatwerkplaats Kunnig en Netwerk Bewust Verbruiken

Jona Mukabalisa: “De coronacrisis heeft nog eens duidelijk in de verf gezet dat lineair produceren en consumeren niet meer van deze tijd is. Een circulaire economie zonder afval is de toekomst. Vele creatieve jonge starters gaan hier al actief mee aan de slag, maar kunnen zich vaak moeilijk manifesteren in een markt die gedomineerd wordt door grote, vaak buitenlandse spelers zoals bol.com en Coolblue. De harde cijfers tonen dat 50% van de startende webshops in België jammer genoeg faalt. Met LoopedGoods.be willen we de meest waardevolle ideeën betere kansen en méér slagkracht geven. ” 

Vlaanderen haalt zijn achterstand in
De webshop LoopedGoods.be zelf kwam tot stand na een ontmoeting tussen twee gedreven ondernemerskoppels: Jona Mukabalisa en Gert Linthout van Mic Mac Minuscule, en Lisanne Addink-Dölle en Remco Addink van o.a. Coffee Based en drijvende krachten achter het Nederlandse LoopedGoods-platform. Dit platform bundelt bij onze noorderburen (waar er net zoals in Frankrijk en Duitsland al langer circulaire verkoopplatformen bestaan) al een vijftal jaar de krachten van zo’n 80 circulaire makers van Nederlandse bodem. 

Vandaag doet Vlaanderen een inhaalmanoeuvre met een Belgische versie, LoopedGoods.be. Door niet helemaal van nul te beginnen, maar de handen in elkaar te slaan met de Nederlandse buren, kan LoopedGoods ook in Vlaanderen van meet af aan voldoende schaal en slagkracht bieden. Naast zo’n 500 producten van Nederlandse makelij staan intussen de creaties van een tiental Vlaamse circulaire makers online. En is er interesse van nóg een dertigtal duurzame ondernemers. Met de LoopedGoods webshop hopen de projectpartners een groeiend bewustzijn te creëren rond de waarde van grondstoffen. Door te tonen welke mooie producten er gemaakt kunnen worden uit restmateriaal, helpen ze de drempel naar circulair verbruik of gebruik te verlagen. 

Circulaire buitenkansjes van 14 oktober tot 12 november
Om de lancering van LoopedGoods.be extra in de verf te zetten, biedt de webshop van 14 oktober tot 12 november een aantal buitenkansjes aan: cadeautjes en kortingen voor de circulaire shoppers van het eerste uur. 

- op 14-16 oktober is er een gratis Mic Mac Minuscule slabbetje bij aankoop van een circulair lampje
- op 17-19 oktober  koop je een ‘Moment in a Box’ van Hello August voor € 35 i.p.v. € 39,90 
- op 20-22 oktober krijg je € 10 korting op de mooie Cate Sweater van KSTMIZED
- op 23-25 oktober krijg je € 1 korting op een 4-pack biertjes van De Wilde Brouwers
- op 26-28 oktober gaan alle lampen van More Circular met € 10 korting de deur uit
- van 29-31 oktober geldt er € 1 korting op een leuk notebook van Studio Flash
- op 1-3 november zijn de Rhino lampen van ecoBirdy tijdelijk € 10 goedkoper
- op 4-6 november bespaar je € 5 op een mooie schaal van This is Waste
- op 7-9 november is er € 4 korting op de XL Opbergmand van Mic Mac Minuscule
- op 10-12 november krijg je € 10 korting cadeau op een modieuze broek van Studio AMA

Bekijk de volledige collectie op LoopedGoods.be

Persdossier LoopedGoods.be

PDF - 540 Kb

Gert Linthout

Mede-oprichter, Mic Mac Minuscule

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu