We're Smart Future Awards 2024 uitgereikt: Pamela Peeters verkozen tot We're Smart Person Of The Year, De Vijf Seizoenen wint Green Chef's Hat

ROTTERDAM, 24 september 2024. Op horecabeurs Gastvrij Rotterdam heeft We’re Smart, de onbetwiste referentie op vlak van groenten en fruit, zijn jaarlijkse Future Awards uitgereikt. Deze prestigieuze prijzen worden toegekend aan bedrijven en organisaties die uitpakken met baanbrekende voedingsproducten, -innovaties of -projecten voor een duurzamere toekomst. Ook de winnaar van de Green Chef’s Hat-wedstrijd werd bekendgemaakt, en Emile Van der Staak (De Nieuwe Winkel) is nu officieel ‘Untouchable’.

De Belgische milieu-econoom Pamela Peeters werd uitgeroepen tot persoon van het jaar. Haar boek "Eco Hero" en de bijbehorende jeugdstrip inspireren wereldwijd jong en oud om duurzamer te leven. Daarnaast won het Nederlandse bedrijf BeetZ Europe, dat gedroogde bieten produceert, de prijs voor innovatie van het jaar. Deze bieten worden gepekeld, gegaard en afgehangen, door middel van de dry-aged techniek. En zo wordt een nieuwe, duurzame en smaakvolle toevoeging aan de keuken geïntroduceerd. Het jaarlijkse groene gastronomiecongres Vestial uit Almeria is project van het jaar.

Rinze Anne van der Sluis en Charlotte Mauritz, oprichters van BeetZ
Rinze Anne van der Sluis en Charlotte Mauritz, oprichters van BeetZ

MEDIAPRIJZEN

Ook op het gebied van communicatie en media werden er prijzen uitgereikt. De Italiaanse podcast "The Green Spoon Podcast" won de prijs voor communicatie van het jaar, terwijl het Nederlandse magazine Entree Magazine bekroond werd als beste mediaplatform voor de horeca. Deze media spelen een belangrijke rol in het informeren en inspireren van een breed publiek over duurzame voeding.

PRODUCTEN GELAUWERD

Op productniveau waren er eveneens indrukwekkende winnaars. Het Spaanse bedrijf Beyond Seeds ontwikkelde BINU, een nieuwe unieke groente, die de prijs voor product van het jaar in de wacht sleepte. Daarnaast won het Nederlandse initiatief Spoony, dat pakketjes vol groenteplezier voor kinderen aanbiedt, de speciale toekomstprijs van het jaar.

"Deze prijzen laten zien dat er een enorme diversiteit aan innovatieve initiatieven is op het gebied van duurzame voeding", zegt Frank Fol, oprichter van We’re Smart. "Van gedroogde bieten tot podcasts en van nieuwe groenten tot inspirerende boeken, de winnaars tonen aan dat duurzaamheid en smaak hand in hand gaan."

EN DE GREEN CHEF’S HAT GAAT DIT JAAR NAAR …

Restaurant De Vijf Seizoenen (BE) won de finale van de We’re Smart 100% Pure Plant-wedstrijd 'The Green Chef’s Hat 2024' Rotterdam. Volgens de jury bestaande uit 2 vijf Radijzen chefs, de keukenjury van de Gastronomische Gilde van Nederland en juryvoorzitter Frank Fol waren de vijf gerechten die chefs Jonas en Laurence Haegemans voorschotelden erg sterk in zowel eenvoud als in smaak. Ze waren ook over heel de lijn het meest consistente team.

EEN DUURZAME EN LEKKERE STAP RICHTING TOEKOMST

De uitreiking van deze prijzen markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de duurzame gastronomie. Het toont aan dat er een groeiende bewustwording is voor de impact van ons voedsel op het milieu en dat er steeds meer innovatieve oplossingen worden ontwikkeld. 

De avond werd kracht bijgezet door een uniek zesgangenmenu, bereid door drie van 's werelds beste groentechefs: Xavier Pellicer (Healthy Kitchen, Spanje), René Mathieu (La Distillerie, Luxemburg) en Emile van der Staak (De Nieuwe Winkel, Nederland). Van der Staak, die vorig jaar voor de tweede keer op rij de eerste plaats behaalde in de We’re Smart Top 100, werd tijdens de ceremonie om die reden gekroond tot 'Untouchable'

Bekijk de mediagalerij voor meer afbeeldingen

Over Gastvrij Rotterdam
Gastvrij Rotterdam is één van de grootste horecabeurzen van Nederland en een ontmoetingsplaats voor professionals uit de horeca- en foodservicebranche. De beurs staat bekend om zijn focus op innovatie en duurzaamheid.

Over We're Smart
We're Smart is de onbetwiste referentie in de culinaire wereld van groenten en fruit. Het geesteskind van Frank Fol, The Vegetable Chef ®, erkent en promoot individuen, restaurants en organisaties die groenten en fruit centraal stellen in hun voeding. In de jaarlijkse fijnproeversgids We're Smart Green Guide staan 's werelds beste groenterestaurants, gerangschikt van één tot vijf Radishes. Elk jaar worden de beste groenterestaurants en -organisaties bekroond met de We're Smart Awards. In de We're Smart Academy delen 's werelds beste groentekoks hun kennis met iedereen die geïnteresseerd is in gezond en ecologisch eten. Zo draagt We're Smart® World bij aan een gezonde, duurzame en ecologische wereld. We're Smart World werd in 2021 door de Belgische regering geselecteerd als een van de officiële SDG Voices, de ambassadeurs van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Ga voor meer informatie naar www.weresmartworld.com. Volg We're Smart World Facebook of We're Smart Green Guide Instagram voor de laatste updates.

saar dietvorst

saar dietvorst

press contact
pauline martens

pauline martens

press contact, manley

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu