We're Smart Awards voor Beste Groenterestaurants gaan naar Valencia, de Europese Groene Hoofdstad van 2024

Welk groenterestaurant is het beste ter wereld? Welke Chef kookt groente- en fruitgerechten op een ongeëvenaarde manier? Welke restaurants krijgen dit jaar een felbegeerde plek in de We're Smart Green Guide?

Op 12 november 2024 vindt in Valencia, de Europese Groene Hoofdstad van 2024, het internationale evenement plaats dat antwoord geeft op al deze vragen: de jaarlijkse award show van We're Smart - de onbetwiste referentie in de culinaire wereld van groenten en fruit.

Valencia, een stad die zich inzet voor duurzaamheid

Europese Groene Hoofdstad van 2024 is een onderscheiding, toegekend door de Europese Commissie, die de inspanningen van Valencia erkent om het milieu en de levenskwaliteit van haar inwoners en bezoekers te verbeteren. Een toewijding die de stad Valencia verbindt met de filosofie die ook terug te vinden is in de We're Smart Green Guide en hun jaarlijkse We're Smart Award Show.

De wereldwijde groentetuin: het natuurlijke aanbod van Valencia

Een van de kenmerken van de stad is zijn geweldige voedsel. Valencia is omringd door duizenden vierkante kilometers boomgaarden. Er worden lokale producten geteeld, zoals de Perelló-tomaat, de garrofón of de mispel. Het natuurpark L'Albufera is dan weer de habitat en bakermat van de lokale rijst. Bovendien zorgt de nabijheid van de Middellandse Zee ervoor dat de restaurants, markten en bars 365 dagen per jaar vol verse producten liggen. In Valencia eet je hyperlokaal. Daarom is de Valenciaanse gastronomie internationaal bekend, en niet alleen om haar topgerecht, paella.

Valencia herbergt een groene ruimte van transcendent belang: de Huerta. 120 km2 aan vruchtbare groente- en fruitteeltbedrijven omringen de stad. Hun producten worden geleverd aan lokale markten en restaurants, maar worden ook geëxporteerd.

We're Smart Awards

Tijdens een prestigieuze live show op 12 november 2024, bijgewoond door 's werelds meest prominente groentechefs, worden de Awards voor de Best Vegetable Restaurants of the World bekendgemaakt. We're Smart zet ook een uitstekende Lady Vegetable Chef in de schijnwerpers, om vrouwelijke groentechefs te inspireren en aan te moedigen. Bij de Discovery Awards ligt de focus op nieuwkomers wiens restaurants zich onderscheiden met heerlijke culinaire gerechten die perfect aansluiten bij het We're Smart-credo "Denk groenten, denk fruit!"

Groene Gids 2024 en Top 100

Tijdens de Award Show worden ook de restaurants bekendgemaakt die een felbegeerde plek in de We're Smart Green Guide van dit jaar hebben veroverd. De online gastronomische gids beoordeelt zo'n 1.500 restaurants in meer dan 50 landen en kent hen één tot vijf radijzen toe, gebaseerd op het culinaire gebruik van groenten en fruit.

In de Top 100 van dit jaar ontdek je wie er in de ranglijst stijgt of daalt en wie er nieuw bijkomt. We're Smart compileert ook Top 10's voor 15 landen: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Peru, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Zwitserland.

Frank Fol: "Voor onze beweging is dit een match made in heaven. Aangezien Valencia dit jaar de Europese Groene Hoofdstad is, zitten we op één lijn met wat we willen bereiken: een gezondere, meer plantaardige levensstijl promoten. Daarom ben ik verheugd om onze jaarlijkse We're Smart Award Show in deze prachtige stad te organiseren."

 

Registreer u hier om updates over het evenement te ontvangen, inclusief winnaars en belangrijke aankondigingen voorafgaand aan het evenement.

media gallery


Over We're Smart®

We’re Smart® is de onbetwiste referentie in de culinaire wereld van groenten en fruit. Het geesteskind van Frank Fol, De Groentekok®, erkent en promoot individuen, restaurants en organisaties die groenten en fruit centraal stellen in voeding.

In de jaarlijkse culinair-gastronomische gids We’re Smart® Green Guide vind je de beste groenterestaurants ter wereld, gerangschikt van een tot vijf Radijzen. De We’re Smart® Awards belonen elk jaar de beste groenterestaurants- en organisaties. En in de We’re Smart® Academy delen de beste groentechefs ter wereld hun kennis met iedereen die interesse heeft in gezonde en ecologische voeding.

Zo draagt We’re Smart® zijn steentje bij voor een gezonde, duurzame en ecologische wereld.

We're Smart® werd door de ​ Belgische overheid geselecteerd als een van de officiële SDG-Voices, de ambassadeurs voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

Vind meer oplossingen voor een gezonde en betere wereld via www.weresmartworld.comPersdossier We're Smart


Kevin Major

Kevin Major

Press contact We're Smart®

 

Saar Dietvorst

Saar Dietvorst

Press contact We're Smart®

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu