We've created a monster!

But it's a beautiful one

De Belgische start-up-scene is in volle bloei. Bij Start it @kbc, de grootste incubator van België, kwamen op de eerste ‘pitch day’ van 2016 90 start-ups pitchen voor een professionele jury. Het waren er nog nooit zoveel, en het niveau was nog nooit zo hoog.

Start it @kbc organiseert drie pitch days per jaar. Tijdens zo’n pitch komen veelbelovende start-ups aan een jury van experts uitleggen waarmee ze de wereld willen veroveren en hoe ze dat denken te doen. De eerste pitch day van 2016 brak alle records: meer dan 140 start-ups uit het hele land dienden een dossier in, en 90 van hen werden uitgenodigd. Uiteindelijk werden 52 start-ups geselecteerd. Zij maken vanaf nu deel uit van de Start it @kbc community. Die telt intussen 290 start-ups.

Torenhoog niveau
Niet alleen het aantal deelnemende start-ups stijgt. Ook de kwaliteit van hun projecten blijft de hoogte ingaan. Een greep uit de brede waaier van ideeën die de revue passeerden:

  • Happy Flights helpt passagiers proactief en real-time een schadevergoeding te vorderen als hun vlucht vertraging heeft.
  • Pridiktiv bundelt de operationele en administratieve taken van zorgverleners in één superhandige interface.
  • Velumo is een slim licht dat je fiets helpt te vinden in een volle stalling en dat diefstal voorkomt via een ingebouwd alarm.

“De teams pitchen zonder slides. Dat geeft een jury de mogelijkheid om op de founders te focussen en te zien hoe gepassioneerd ze zijn. Het businessidee zelf is heel belangrijk, maar ondergeschikt daaraan. We kijken vooral naar het potentieel van een idee en van het team dat het moet realiseren,”  zegt Lode Uytterschaut, Founder van Start it @kbc. 

Co-Founder Katrien Dewijngaert: “Het is niet zo erg dat hun pitch er nog niet volledig staat. Daarvoor hebben we de Start it Academy ontwikkeld. Daar kunnen ze hun skills aanscherpen, van Growth Hacking en Community Building tot How To Fund Your Startup.” 

Kick-off day
Op 11 februari om 16u worden de 52 laureaten van de eerste pitch wave officieel verwelkomd in de Start it @kbc community. Ze leren er die dag hun mentors kennen, krijgen er de eerste coaching en workshops en ontvangen de ‘sleutel’ van hun gratis co-working space.

////////

Noot voor de redactie: Wilt u erbij zijn op de Kick-off Day (11/2) en de meest veelbelovende start-ups van het moment ontmoeten en interviewen? Contacteer dan Saar Dietvorst via saar@contentcats.be of +32 468 19 75 07.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu