Xylos en Start it X leren telewerkers al gamend samenwerken dankzij een virtuele Escape Room

Antwerpen, 24 september 2020 – Xylos, een creatief I(o)T-bedrijf met 250 werknemers op vijf locaties in Vlaanderen en Brussel, bundelt de krachten met Start it X, dat innovatie begeleidt bij grote ondernemingen. Doel is om met hun virtuele Escape Room App de groeiende community telewerkers veiliger en productiever te laten werken. 

Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben negen op tien Belgische organisaties hun medewerkers laten thuiswerken. Zij hebben IT-ondersteuning nodig, en missen vaak een dynamische, verfrissende aanpak in de huidige klassieke online trainingen. Door die ‘Zoom-moeheid’ neemt het belang van creatieve, laagdrempelige IT-oplossingen alsmaar toe. “Als Adoptie-specialist speelt Xylos daarop in door gamification in haar aanpak te integreren. Xylos brengt daarom versneld tools op de markt waarmee telewerkers al gamend IT-programma’s leren gebruiken op een heel toegankelijke manier.”, vertelt Patrick Leysen, CEO van Xylos.

Innovatie-expert Start it X ondersteunt Xylos bij het verfijnen van deze creatieve tools en helpt het bedrijf te groeien en extra waarde te creëren. Patrick Leysen: “Start it X beschouwen we echt als een sparringpartner. Zij challengen onze teams op de juiste manier zodat die telkens weer tot de beste oplossing komen! Ze helpen ons die lat net ietsje hoger te leggen op het vlak van innovatie”.

Patrick Leysen, CEO Xylos
Patrick Leysen, CEO Xylos

Escape Room App
Eén van die creatieve tools is de Escape Room App voor Microsoft Teams. Daarin wordt een groep medewerkers in een virtuele escaperoom gezet. Ontsnappen lukt alleen als ze de functionaliteiten van Microsoft Teams optimaal gebruiken. Zo leren ze alle mogelijkheden van de software op een leuke, ontspannende manier kennen en kunnen ze efficiënter en productiever (thuis)werken.

Innoveren, the start-up way
Start it X
 helpt bedrijven te innoveren op de ‘start-up’ manier, in een corporate innovatieprogramma op maat. Innovatie-experts geven niet alleen advies op het vlak van prijszetting, sales, groeiplan en het uitbouwen van een partnernetwerk. Ze zetten hun expertise ook in de praktijk om: Interim-CEO'ing, sales lanceren, klanten bezoeken… De interne innovatieteams van bedrijven leren zo al doende bij. 

“Veel Belgische bedrijven willen hun producten en diensten schalen en op internationaal niveau blijven meespelen. Maar zo’n innovatieproces is vaak niet evident binnen corporate structuren. Onze Start it X-experts hebben bakken praktijkervaring en helpen teams te ontdekken welke elementen goed werken en op welke vlakken ze moeten bijsturen. Dankzij die hands-on aanpak en het uitgebreide netwerk van Start it X kunnen bedrijven zoals Xylos innovaties sneller ontwikkelen en uitrollen”, zegt Start it X-founder & CEO Lode Uytterschaut. 

Lode Uytterschaut, CEO en founder Start it X
Lode Uytterschaut, CEO en founder Start it X

/////

Over Start it X
Start it X begeleidt Belgische corporates met een waaier aan innovatietrajecten. Zo kunnen bedrijven beroep doen op het Start it X Corporate Incubatie Programma, waar intrapreneurs (ondernemende werknemers) innovatieve ideeën uitwerken zoals een start-up dat zou doen. Start it X zorgt voor de omkadering, de expertise, de tools en ervaren ondernemers die de intrapreneurs begeleiden van idee naar marktvalidatie. Tegelijk zorgt de nauwe link met de grootste start-up community van België, Start it @KBC, voor een waardevolle kruisbestuiving met talrijke start-up collega’s.

Daarnaast stimuleert Start it X innovatie in de Benelux door grote bedrijven in contact te brengen met scale-ups. Zo blijven Belgische bedrijven op de hoogte van bewezen, internationale innovaties en kunnen ze op topniveau meespelen. Buitenlandse scale-ups besparen op prospectie doordat ze snel en efficiënt de Benelux-afzetmarkt leren kennen. Ook Belgische scale-ups profiteren van de kennis en mogelijke partnerships die de matchmaking met zich meebrengt.

Corporate intrapreneurs, start-ups en scale-ups kunnen tot slot bij Start it X terecht voor een levendige co-working plek. Ze kunnen zich vestigen in één van de zes hubs doorheen België én worden meteen opgenomen in de grootste Belgische start-up en scale-up community. 

Start it X werd in 2019 gelanceerd door Lode Uytterschaut. Eerder, in 2014, richtte hij Start it @KBC op, de grootste start-up accelerator in België. Daar deed hij samen met het huidige Start it X team unieke ervaringen op bij het begeleiden van meer dan 800 start-ups en scale-ups. 

Over Xylos
Xylos transformeert bedrijven al 35 jaar. Onze technische expertise is gegrond in jarenlange IT-, ICT- en IoT-ervaring. Van succesvol digitaliseren, cloud migraties realiseren, en moderne werkplekken inrichten tot het bouwen van slimme webapplicaties voor klanten: onze Xylossers doen het allemaal, met passie en met visie op de toekomst.

Ook tijdens deze exponentiële tijden blijft Xylos innoveren én inspireren. We zijn door de jaren heen uitgegroeid van integrator tot een end-to-end IT-consultant.

Onze grensverleggende aanpak verliest één cruciale factor van de digitalisering nooit uit het oog: de mens. Dankzij change- en adoptietrajecten verzekeren we altijd een snelle, blijvende en positieve impact. De unieke combinatie van technische expertise, digitale strategie en menselijk inzicht resulteert bij Xylos keer op keer in een succesverhaal.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu