Yogalive verbindt vrienden en familie tijdens de feesten met privé online yogalessen

Gentse start-up mikt met 1ste investeringsronde op 1 miljoen yogi’s

Gent, 17 december 2020 - De Gentse start-up Yogalive, Europa’s eerste volledig digitale yogastudio, organiseert vanaf 18 december privé live yogasessies voor families en vriendengroepen, begeleid door een gecertificeerde yogaleraar. Zo wil de start-up iedereen helpen om de feestdagen op een originele manier samen door te brengen, met respect voor de coronamaatregelen. 

Yogalive is de eerste Europese marktplaats voor live, online yoga. Elke dag kunnen yogi’s via de app kiezen uit een gevarieerd aanbod van tientallen interactieve lessen, die ze via livestream volgen bij leraars in binnen- en buitenland. Door met technologie de drempel te verlagen, wil de Gentse start-up zoveel mogelijk mensen laten genieten van de mentale en fysieke gezondheidsvoordelen van yoga.

Fysieke én mentale gezondheid versterken

De laatste maanden zijn voor veel mensen zowel fysiek als mentaal uitdagend geweest”, zegt Sibren De Preter, co-founder van Yogalive. “Bovendien kunnen we de feestdagen niet in de gebruikelijke uitgebreide familiekring vieren. En net dat gevoel van community en verbondenheid is zo cruciaal om mentaal weerbaar te zijn.” 

Sibren De Preter
Sibren De Preter

Daarom organiseert Yogalive speciaal voor de eindejaarsfeesten een familiesessie. “Een ideale manier om even te connecteren met de hele familie of met wat vrienden, voor je met je bubbel gaat feesten. En het is ook nog eens heel gezond voor lichaam en geest!”, aldus Sibren De Preter. 

De Yogalive-app is beschikbaar voor Android en iOs. De eerste twee weken kan je gratis proberen welke lessen bij je passen. Daarna kan je aan 10 euro per week onbeperkt lessen volgen of een pasje voor 10 lessen kopen. 

Op naar 1 miljoen yogi’s in 2025

Sinds de lancering van het platform in september 2020 schreven al 600 yogi’s uit binnen- en buitenland zich in voor de livestream lessen. Het aantal leden groeit met 8% per week.

“Elk jaar vergroot de doelgroep van yogi’s wereldwijd met 12%. Ook bij ons zien we steeds meer yoga liefhebbers. Onze ambities zijn dan ook groot. Tegen 2025 willen we 1 miljoen yogi’s bereiken”, zegt Willem Romanus, co-founder & verantwoordelijk voor de groei bij Yogalive. Yogalive start nu een eerste investeringsronde om de app in heel Europa aan te bieden en het team uit te breiden. 

Willem Romanus
Willem Romanus

////

Over Yogalive 

Yogalive is een start-up gesteund door Start it @KBC, The Birdhouse, Win-winner & Vlaams Agentschap voor Innoveren & Ondernemen (VLAIO). De 3 co-founders, Fabrice Verhaert, Willem Romanus & Sibren De Preter kennen elkaar al een hele tijd en werkten in een vorig leven al samen als collega-consultants. In mei 2019 maakten ze de sprong naar het ondernemerschap. 

Meer informatie op www.yogalive.me

De kerstactie van Yogalive vindt u hier terug: https://yogalive.me/christmas-yoga 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu