Frugt - og grøntsagsugen (10.-16. maj): Topkokke fra hele verden går sammen om at fremme forbruget af frugt og grøntsager

Lancering af We’re Smart Academy og den eksklusive 5 Radishes Chefs Club

Bruxelles, den 10. maj 2021 - Den 10. maj, den første dag i Frugt- og Grøntsagsugen, lyder startskuddet for We’re Smart Academy. I dette akademi forener internationale topkokke deres kræfter. De deler deres viden om det sunde, økologiske køkken i kogebøger, håndbøger, webinarer og Clubhouse-møder med andre kokke, med levnedsmiddelvirksomheder og med forbrugere. Samme dag lancerer We’re Smart World, organisationen bag ugen, 5 Radishes Chefs Club. Dette er en eksklusiv klub for de 79 bedste grøntsagsrestauranter i verden.

Frugt- og grøntsagsugen finder sted fra den 10. til den 16. maj. Syv dage lang belyses alle mulige nye, kreative initiativer i forbindelse med frugt og grøntsager af kokke, detailhandlere, avlere, producenter osv. I år bliver det en ekstra særlig uge, idet 2021 af De Forenede Nationer er blevet udnævnt til det Internationale Frugt- og Grøntsagsår. We’re Smart World, den belgiske organisation bag Frugt- og Grøntsagsugen, er i år endvidere udpeget som en af de officielle talsmænd for ”Bæredygtige Udviklingsmål”- SDG. Dette er ambassadører, der understøtter De Forenede Nationers 17 bæredygtige udviklingsmålsætninger (fra udryddelsen af fattigdom til kampen mod den globale opvarmningen).

We’re Smart World kaster yderligere glans over denne særlige udgave af Frugt- og Grøntsagsugen med lanceringen af We’re Smart Academy. Topkokke fra hele verden deler hver måned ud af deres køkkenhemmeligheder om frugt og grønt i interaktive webinarer. Fans kan tilmelde sig på Clubhouse afor at fordybe sig i de sidste nye innovationer og trends inden for det sunde og økologiske køkken. We’re Smart Academy samler 51 kogeteknikker for frugt og grøntsager og en masse opskrifter i en håndbog. Akademiet udgiver også regelmæssigt kogebøger for at inspirere såvel professionelle som hobbykokke.

Frank Fol, initiativtager We're Smart World
Frank Fol, initiativtager We're Smart World
”Vi er Smart World bringer mennesker og virksomheder sammen, der er engagerede i sund, økologisk og bæredygtig mad,” siger Frank Fol, De Groentekok®. Det hele begynder med vores Tænk Grøntsager! Tænk Frugt!-filosofi, som radikalt sætter frugt og grøntsager i centrum og vover at gøre det grønne til hovedbestanddelen i retterne. Med We’re Smart Academy vil vi dele vores viden omkring sund, økologisk kost og inspirere endnu flere mennesker. Ikke kun kokke og levnedsmiddelvirksomheder, men også forbrugere.”

De 79 bedste grøntsagsrestauranter i verden samlet i én klub

Stadigvæk den 10. maj introducerer We’re Smart også sin splinternye 5 Radishes Chefs Club: en eksklusiv klub bestående af de 79 bedste grøntsagsrestauranter i verden, som alle har fået de fem meget eftertragtede radiser i den kulinarisk-gastronomiske We’re Smart Green Guide. Restauranter, der får 5 radiser, bruger i hele deres menu mindst to tredjedele frugt og grøntsager. De fokuserer også på bæredygtige og lokale produkter, sparer på vand og energi, ... Alle restauranter i 5 Radishes Chefs Club opnår en høj grad af perfektion i kreativitet og smagsoplevelse. Klubben bliver et mødested, hvor ligesindede topkokke kan udveksle deres visioner og ideer med hinanden og med andre kokke.

Frank Fol: ”Vi har oprettet 5 Radishes Chefs Club, fordi vi mærker, at også topkokke altid ønsker at lære mere om frugt og grøntsagers forunderlige verden. Vi anmoder kokkene om at være ambassadør i deres region. En rigtigt reklameskilt for det sunde, økologiske køkken, hvor frugt og grøntsager står i centrum.”
Frank Fol, initiativtager We're Smart World
Frank Fol, initiativtager We're Smart World

Udgivelsen af We’re Smart Green Guide, som normalt udkommer hvert år i maj, er som følge af Covid-19 udskudt til 20. september. ​ ​ 

We’re Smart World:

  • 10 t.o.m. 16. maj: Frugt- og Grøntsagsuge
    + Lancering af We’re Smart Academy og 5 Radishes Chefs Club
  • Årets frugt og grøntsag: vandmelon og paprika
  • 2021: Internationalt Frugt- og Grøntsagsår
  • 21. september: lancering af We’re Smart Green Guide og offentliggørelse af We’re Smart Awards for restauranter
  • 26. november: lancering af We’re Smart Future Awards for virksomheder under Horeca Expo

We're Smart Press File

PDF - 1.6 Mb

We're Smart Day: Live show

We're Smart: SDG Voice video

/////

Få opdateringer i din indbakke

Ved at klikke på "Tilmeld" bekræfter jeg, at jeg har læst og accepterer denne Privatlivspolitik.