Pointerpro krijgt nieuwe CCO: Bart Vanden Wyngaerd neemt fakkel over van Mark Penson

Antwerpen, 9 november 2023 - De commerciële tak van het internationale, snelgroeiende technologiebedrijf Pointerpro zal vanaf nu geleid worden door Bart Vanden Wyngaerd. Na bijna elf jaar draagt voormalig CCO en oprichter Mark Penson zijn functie over. Penson blijft wel bestuurslid en aandeelhouder binnen Pointerpro. Met Vanden Wyngaerd haalt het bedrijf een ervaren rot in de technologiesector binnen.

Pointerpro zag het daglicht in 2012 dankzij CEO Stefan Debois en business partner Mark Penson. Het Antwerpse softwarebedrijf kende zonder input van venture capital een enorme groei en kon openbloeien tot een booming techbedrijf. De organisatie is ondertussen actief in 65 landen, gespreid over Noord-Amerika, West-Europa, Australië en Nieuw-Zeeland. Mark Penson blikt tevreden terug op zijn parcours: "Ik ben trots op wat we al met Pointerpro bereikt hebben en weet dat Stefan en Bart de lijn zullen doortrekken. Daarom blijf ik ook in het bedrijf geïnvesteerd." Met de nieuwe wending in zijn Pointerpro-verhaal wil Penson meer tijd creëren voor vrienden en familie.

Bart Vanden Wyngaerd wil, als nieuwe Chief Commercial Officer, de groei van Pointerpro verstevigen door samenwerkingen met bestaande klanten te verdiepen. Daarnaast wil hij in de bestaande afzetmarkten nieuw cliënteel aan boord halen.

Bart Vanden Wyngaerd, CCO Pointerpro
Bart Vanden Wyngaerd, CCO Pointerpro

Vanden Wyngaerd heeft meer dan een kwarteeuw aan inzichten in de technologische sector vergaard. Zo hielp hij bijna 20 jaar lang bedrijven met technologie hun doelen halen bij Cisco Systems en zorgde hij voor innovatieve oplossingen bij Ava Security (later overgenomen door Motorola Solutions), waar hij tevens de Centraal-Europese afdeling op poten zette.

“Mijn verleden bij Cisco en ervaring bij Ava Security hebben me goed voorbereid op mijn rol als Chief Commercial Officer bij Pointerpro. Ook hier streef ik in een technologische omgeving vergelijkbare groei- en uitbreidingsdoelen na”, vertelt Vanden Wyngaerd.

Pointerpro verlost consultants van repetitieve taken. Haar succesformule ligt in het digitaliseren van de dienstverlening op zich. Pointerpro laat toe om kennis van experten in een assessment te gieten. In combinatie met de antwoorden van de respondent, creëert de technologie automatisch adviesrapporten op maat. Inmiddels werd de organisatie voor de derde keer genomineerd voor een Fast 50 award. Met deze awards zet Deloitte - één van de ​ ‘Big Four’ - elk jaar de snelst groeiende techbedrijven in de kijker. Deze nominatie is niet verwonderlijk, gezien de organisatie ook voor 2023 een omzetstijging van 40 procent kan noteren.

Team Pointerpro
Team Pointerpro

De consistente groei van dit Belgisch bedrijf biedt de nieuwe CCO veel boeiende uitdagingen.

Stefan Debois, founder & CEO Pointerpro
Stefan Debois, founder & CEO Pointerpro
CEO Debois kijkt uit naar het samenwerken met zijn nieuwe collega, die hij al veel langer dan vandaag kent en waardeert: “Bart kent het klappen van de zweep in een groot bedrijf met een gevestigde waarde én in een groeibedrijf. Met zijn open communicatiestijl past hij perfect in het biotoop van Pointerpro.”

Persdossier Pointerpro 2023.pdf

PDF - 804 Kb

saar dietvorst

saar dietvorst

press contact

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over manley

manley is een agency voor strategische PR en contentcreatie. De bedrijven die een beroep doen op de PR-expertise van manley zijn internationale impactgedreven innovators in sectoren als energie, health, biotech, proptech, legal, mobiliteit, logistiek en food. manley beschikt over een wereldwijd medianetwerk. Het agency hanteert een internationale boutique-aanpak met lokale PR experts in onder andere België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. manley werd opgericht door Saar Dietvorst in 2014 en is met het hoofdkantoor gelegen in Antwerpen (België).

www.manley.eu

Neem contact op met

montevideostraat 10 2000 antwerp belgium

+32 3 830 10 37

hello@manley.eu

www.manley.eu