Sucafina, Beyers Koffie og CEE lancerer ny bæredygtig ristningsteknologi til industriel storproduktion

Geneve, Schweiz - 5. december 2023 - Sucafina, den førende bæredygtige kaffevirksomhed, lancerer den første fuldt elektriske fremstillingsmetode til industriel produktion af kaffe. Dette banebrydende initiativ, er blevet til i samarbejde med Beyers Koffie, en Sucafina underleverandør, og i samarbejde med CEE, et belgisk cleantech-selskab, markerer et betydeligt skridt mod en mere bæredygtig og miljøbevidst kaffe industri.

 "Jeg har en stålfast tro på, at vi kan og skal gøre hvad vi kan for at transformere hele kaffeindustrien til det bedre," siger Nicolas A. Tamari, administrerende direktør for Sucafina. "For at tilskynde samfundet som helhed til at træffe mere ansvarlige valg, må virksomheder gå forrest. Sammen kan vi skabe grundlaget for at forbedre liv og fremskynde processen med at gøre kaffe til den første net-positive handelsvare.
Nicolas A. Tamari, administrerende direktør for Sucafina
Nicolas A. Tamari, administrerende direktør for Sucafina

Kaffebrygning uden emissioner og overlegen energieffektivitet

I hjertet af denne transformation ligger CEE's innovative teknologi. Teknologien anvender elektricitet drevet af grøn energi, som skal eliminere kaffeindustriens afhængighed af fossile brændstoffer. Den elektriske metode eliminerer den CO2-udledning, der kommer fra fossile brændstoffer. Derudover har teknologien en imponerende energieffektivitetsrate, som bruger 2,2 til 3 gange mindre energi end nuværende standarder, og overgår også hydrogen alternativer.

"Vi står på kanten af en ny industrirevolution," bemærkede Koen Bosmans, administrerende direktør for CEE. "Vores fælles mål er at implementere denne banebrydende teknologi på tværs af hele kaffesektoren i en industriel skala. Derudover anvender vi allerede denne teknologi inden for mange store fødevarekategorier, lige fra kaffe til kakao, malt og nøddeproduktion. At erstatte teknologi baseret på fossile brændstoffer i disse sektorer er vores primære mål, og vores teknologi gør det nu muligt."
Koen Bosmans, administrerende direktør for CEE
Koen Bosmans, administrerende direktør for CEE

 En ny æra inden for kaffebrygning

Den nye teknologi bidrager ikke kun til miljømæssig bæredygtighed, men forbedrer også kaffekvalitet og sikkerhed i produktion. Den præcise og optimerede brygningsproces rister forsigtigt kaffebønner ved lavere temperaturer. Dette markerer en betydelig afvigelse fra traditionelle brygningsmetoder og åbner vejen for en ny æra inden for kaffebrygning.

 "Hos Beyers Koffie er vores vision at være den førende producent af bæredygtig private-label kafferistning," udtalte Cory Bush, administrerende direktør for Beyers Koffie. “Vi ønsker at gå endnu videre og inspirere hele vores branche til at gøre mere. Derfor har vi indgået partnerskab med CEE for at opskalere denne emissionsløse ristningsteknologi. De er en partner, der ikke kun deler vores ambition, men også vores værdier."
Cory Bush, administrerende direktør for Beyers Koffie
Cory Bush, administrerende direktør for Beyers Koffie

 En forpligtelse til bæredygtighed

Dette samarbejde mellem Sucafina, Beyers Koffie og CEE repræsenterer et afgørende øjeblik i kaffeindustrien. Ved at omfavne den nye innovative teknologi, er det målet at skabe en ny standard for bæredygtighed. Partnerskabet mellem to globale ledere inden for kaffe og en nicheekspert viser, at forandring er mulig og baner vejen for en mere miljøbevidst fremtid både for planeten og for mennesker.

Link til flere billeder.


MERE OM SUCAFINA

Sucafina er den førende bæredygtige kaffeproducent, fra gård til risteri. Med en familietradition inden for råvarer, strækker virksomheden sig tilbage til 1905. I dag, har virksomheden mere end 1.400 medarbejdere i 36 lande, og hjælper interessenter over hele verden med at finde de perfekte kaffeløsninger. Vi integrerer teknologi, innovation og bæredygtighed i hele forsyningskæden og skaber fælles værdi for alle ved at investere i landmænd, samt ved at have omtanke for mennesker og beskytte vores planet.

 MERE OM BEYERS KOFFIE

Beyers Koffie bruger over 140 års ekspertise til at riste og pakke kaffe til tredjeparter og private label-virksomheder i hele Europa og verden. Beyers Koffie blev grundlagt i 1880 i Antwerpen og er et helejet datterselskab af Sucafina med mere end 200 ansatte i 5 forskellige lande. Med en vision om at være det førende bæredygtige kafferisteri til private labels er Beyers Koffie dedikeret til at bringe kaffen videre. For mere information, besøg www.beyers.eu

 MERE OM CEE

CEE er et cleantech-selskab, der vejleder energiintensive frontløbere til NET ZERO i deres industrielle produktionsprocesser. Vores innovative teknologier fokuserer på tørring, ristning og intelligent elektrificering. Det ultimative mål: at begrænse global opvarmning ved at eliminere industrielle kulstofemissioner.

 Siden 2007 har vi, sammen med mere end 140 multinationale virksomheder på tværs af sektorer fra fødevarer til byggematerialer, arbejdet på at realisere klimapositive industrier.

 EKSTRA INFO

Udskiftning af teknologi baseret på fossile brændstoffer med CEE's teknologi i forskellige sektorer (kaffe, kakao, malt og nødder) har potentiale til at forhindre udledning af op til 300 millioner tons CO2 mellem nu og 2050.

Få opdateringer i din indbakke

Ved at klikke på "Tilmeld" bekræfter jeg, at jeg har læst og accepterer denne Privatlivspolitik.