Verdens bedste grøntsagsrestauranter: Ubat Veggie by Tabu (Aalborg) ved køkkenchef Michael Pedersen vinder Discovery-prisen i Danmark

We're Smart®-priser annoncerer verdens bedste plantebaserede restauranter.

 • Restaurant La Distillerie (Luxembourg) kronet som den bedste grøntsagsrestaurant i verden
 • Restaurant Ubat Veggie by Tabu (Aalborg) modtager Discovery-prisen
 • Restaurant Noma (København) ligger øverst i top-10 i Danmark
 • Seks restauranter i Danmark blandt de 100 bedste grøntsagsrestauranter i verdenLancering: We're Smart Green Guide 2021: Opdag verdens bedste plantebaserede restauranter

Bruxelles, den 20. september 2021 – We're Smart® World, som er den ubestridte kulinariske reference inden for plantebaseret kogekunst, har kåret verdens bedste grøntsagsrestauranter. Luxembourgs La Distillerie, der drives af køkkenchef René Mathieu, vinder We're Smart-prisen "Best Vegetables Restaurant in the World" for andet år i træk. I Danmark vinder restaurant Ubat Veggie by Tabu (Aalborg) ved køkkenchef Michael Pedersen Discovery-prisen. Restaurant Noma (København) fører an i top-10. Den seneste udgave af We're Smart Green Guide – guiden til de bedste plantebaserede restauranter rundt om i verden – lanceres også i dag.

I løbet af det seneste år har We're Smart World besøgt hundredvis af restauranter over hele verden. Teamet vurderer restauranterne ud fra, om deres menuer består af mindst to tredjedele frugt og grønt, men også ud fra kriterier baseret på deres kulinariske kreativitet, økologiske fodaftryk og sociale påvirkning. De bedste plantebaserede restauranter tildeles fra 1 til 5 radiser i We're Smart Green Guide. We're Smart-priserne betragtes som prikken over i'et og belønner hvert år et antal toprestauranter for deres udmærkelse.

Restaurant Ubat Veggie by Tabu ved køkkenchef Michael Pedersen i Aalborg vinder We're Smart Discovery-prisen foran AOC (København) og Amass (København). Denne pris belønner de seneste nyskabelser inden for frugt og grønt fra en række toprestauranter.

Køkkenchef Michael Pedersen: "Det er altid rart at få en pris. Især hvis det er noget, vi arbejder meget med: frugt og grønt. Vores grønne køkken har i løbet af de sidste par år vist sig at være en succes. Det hjælper os med at holde fokus og blive ved med at udvikle nye retter. Så i år inspirerer denne pris både mig, mit personale og andre restauranter i lokalområdet. Min inspiration kommer fra simple ting. Det kan være et kålhoved, en gulerod, et vildt krydderi, skoven, havet eller blot naturen. Vores vision for restauranten og vores køkken er at udvikle nye smagsindtryk og at blive ved med at flytte vores grænser i køkkenet. Vi har et rigtig godt samarbejde med vores lokale leverandører af grønt, og vi forsøger at dyrke flere nye ting hvert år."
Chef Michael Pedersen (Ubat Veggie by Tabu) - winner We're Smart® Discovery Award 2021
Chef Michael Pedersen (Ubat Veggie by Tabu) - winner We're Smart® Discovery Award 2021

I We're Smart Green Guide, som er en guide til de bedste plantebaserede restauranter i verden, har Restaurant Noma ved køkkenchef René Redzepi i København flest radiser i Danmark. Han ligger øverst i top-10 i Danmark efterfulgt af Geranium (København) og Kadeau (København) på henholdsvis 2. og 3. pladsen.

René Redzepi (Noma) - winner We're Smart® Best Vegetables Restaurant in Denmark 2021 ©City Foodsters
René Redzepi (Noma) - winner We're Smart® Best Vegetables Restaurant in Denmark 2021 ©City Foodsters

Læs her, hvilke andre danske restauranter, der blev taget med i We're Smart Green Guide.

La Distillerie fra Luxembourg er den bedste grøntsagsrestaurant i verden

Restaurant La Distillerie (Luxembourg) ved køkkenchef René Mathieu er for andet år i træk kåret som verdens bedste grøntsagsrestaurant. Køkkenchef Xavier Pellicer (Barcelona) fra restauranten af samme navn vandt i 2018 og 2019, hvor han blev den første We're Smart® Plant-based Untouchable.

Køkkenchef René Mathieu: "Anerkendelsen fra We're Smart World berører mig dybt. For mere end 10 år siden startede jeg med 100 % grøntsagsbaserede kulinariske kreationer – en ret stor udfordring! Denne pris motiverer mig til at gå endnu længere. Jeg vil også gerne takke mit team, for uden dem ville jeg aldrig have opnået dette resultat."

"Min første inspirationskilde er naturen. Den giver ro og giver mig mulighed for at skærpe mine sanser. Og ligesom mit køkken er naturen altid i bevægelse. Planter er utrolige. Vi opdager nye anvendelsesområder hver dag og vil fortsætte med at lære hele vores liv. Mine leverandører inspirerer mig også med deres skønne produkter."

"Plantebaseret kogekunst er ikke et erstatningskøkken, men et køkken i sig selv. Det er lækkert, farverigt, beroligende, let, yderst gourmet, opløftende, fint, rustikt ... Det er, hvad du ønsker, det skal være. I de kommende år ønsker vi at fortsætte med at overraske vores kunder og videregive fordelene ved den fascinerende verden, som plantebaseret, sund og bæredygtig kogekunst er, til fremtidige generationer."
Chef René Mathieu (La Distillerie) - winner We're Smart® Best Vegetables Restaurant in the World 2021
Chef René Mathieu (La Distillerie) - winner We're Smart® Best Vegetables Restaurant in the World 2021
Frank Fol, grundlægger af We're Smart World, siger:"Vi ser et stigende antal kokke, der får øjnene op for de kulinariske muligheder og de økologiske fordele ved frugt og grønt – samt sætter dem på menuen med imponerende dygtighed. Ikke mindre end 1.000 restauranter i 46 lande blev inkluderet i dette års We're Smart Green Guide. Gennem We're Smart Worlds økosystem fører vi ikke kun restauranter, men også virksomheder og forbrugere sammen om sundhed, økologi og bæredygtighed. Ved at lære af og styrke hinanden ønsker vi yderligere at udvikle os hen mod intelligente løsninger til krop, natur og verden".
Frank Fol, The Vegetables Chef® ​
Frank Fol, The Vegetables Chef® ​

We're Smart top-10 af de bedste plantebaserede restauranter i Danmark:

 1. Noma, København, køkkenchef René Redzepi
 2. Geranium, København, køkkenchef Rasmus Kofoed
 3. Kadeau, København, køkkenchef Nikolai Nørregaard
 4. Ubat Veggie by Tabu, Aalborg, køkkenchef Michael Pedersen
 5. Amass, København, køkkenchef Matt Orlando
 6. Gemyse, København, køkkenchef Mette Sahlgaard
 7. Relæ, København, køkkenchef Christian Puglisi
 8. Domestic, Århus, team af køkkenchefer
 9. Alouette, København, køkkencheferne Nick Curtin og Andrew Valenzuela
 10. AOC, København, køkkenchef Søren Selin

Den 21. november 2021 præsenterer We're Smart World fremtidens priser til virksomheder og organisationer under Horeca Expo i Gent, Belgien.

Vedhæftede filer:


We're Smart® Press file 2021

PDF - 1.6 Mb
saar dietvorst

saar dietvorst

press contact

Få opdateringer i din indbakke

Ved at klikke på "Tilmeld" bekræfter jeg, at jeg har læst og accepterer denne Privatlivspolitik.